Caută
Close this search box.

Povestea toboşarului „Livache“. Afacerile lui Dragnea cu colegii de trupă, pe care susţinea că nu-i cunoaşte

Liviu Dragnea a fost toboşar în timpul facultăţii, într-o formaţie compusă din trei membri. Colegii de trupă şi de facultate, pe care iniţial a negat că-i cunoaşte, au ajuns după 20 de ani acţionari majoritari ai societăţii Tel Drum, firma de asfaltări abonată la contractele cu Consiliul Judeţean Teleorman, condus până în 2012 de Liviu Dragnea.

Legătura dintre Liviu Dragnea şi Tel Drum a fost dezvăluită, în premieră, în ziarul „Adevărul“, în 2011. Consiliul Judeţean Teleorman, condus de Liviu Dragnea, a ajuns în 2011 în centrul unui scandal cu fonduri europene, după ce Comisia Europeană a acuzat instituţia condusă de Dragnea că ar fi aranjat licitaţiile cu bani europeni, cu dedicaţie pentru firma Tel Drum.

Firma era deja în 2011 un nume cunoscut în Teleorman şi asociat cu numele lui Liviu Dragnea, după ce, sub semnătura acestuia, societatea fusese privatizată în 2000 şi cumpărată de colegul de liceu al lui Dragnea, Marian Fişcuci. La data scandalului cu fonduri europene din 2011, Tel Drum nu mai aparţinea fostului coleg de liceu al lui Dragnea.

Era deţinută de Lucian Liviu Dobrescu şi Mugurel Giorghiaş, doi ”necunoscuţi”, după spusele lui Dragnea. Aflat în centrul scandalului cu posibile licitaţii trucate, Liviu Dragnea declara că nu are nic io legătură cu această firmă, ba mai mult, că nici nu-i cunoaşte pe actualii acţionari.

Dezvăluirea a plecat de la un comentariu al unui cititor al ziarului Adevărul. „Domnul Dragnea îi cunoaşte foarte bine pe acţionari. Dobrescu Liviu (nu Lucian), zis «Şobolanul», şi Gheorghiaş Mugurel au fost colegi de facultate. Dragnea a intrat în 1981 la facultate şi a rămas repetent în anul patru. Ceilalţi doi au intrat în 1983, dar erau prieteni şi colegi de trupă, cântau în trupa EGO. «Şobolanul» şi «Mugurel» erau chitarişti, iar «Livache» Dragnea toboşar. Îsi ţineau sculele la oficiul de la et. 4 din căminul P14. De ce minţi că nu-i cunoşti? Mai interesaţi-vă, băieţi, că aveţi multe de aflat despre el”, semnala un cititor, numit Blue.

Reporterii „Adevărul“ au verificat, la Politehnica Bucureşti, dacă într-adevăr Dragnea, Dobrescu şi Gheorghiaş au fost colegi. Un cadru didactic a confirmat informaţia, răsfoind arhivele Politehnicii, şi a precizat că Dobrescu şi Gheorghiaş au fost colegi de grupă la Facultatea de Transporturi – secţia Autovehicule Rutiere a Institutului Politehnic Bucureşti, între 1982 şi 1987, iar Dragnea a urmat aceleaşi cursuri, dar în generaţia cu un an mai mare.

Mugurel a recunoscut relaţia

Mugurel Gheorghiaş a recunoscut relaţia specială din timpul facultăţii cu Dragnea. „Da, am fost colegi la Facultatea de Transporturi, am cântat cu el într-o trupă. Ce-i rău în asta? Nu aveam prea multe opţiuni pentru a ne distra. Nu pot spune că am ţinut legătura cu el. Acum îl ştiu aşa, na, cum îl ştiu şi pe preşedintele Băsescu, de la televizor”, spunea în 2011 Mugurel Gheorghiaş, om de afaceri din Buzău.

Celălalt acţionar de la Tel Drum, Liviu Dobrescu, n-a negat relaţia din timpul facultăţii cu Liviu Dragnea.

Dragnea avea să recunoască faptul că fusese coleg de facultate şi cântase cu acţionarii Tel Drum : ”Şobo (Liviu Lucian Dobrescu) şi Melcul (Mugurel Gheorghiaş) sunt foşti colegi de facultate şi de trupă. Asta s-a întâmplat acum 25 de ani. Nu înseamnă ca acum ştiu despre orice fost coleg ce firmă are. Nu ştiu dacă ei sunt acţionarii Tel Drum”.

După dezvăluirile din 2011, care au scos la iveală legătura dintre Dragnea şi acţionarii Tel Drum, acţionariatul firmei a intrat într-o nebuloasă totală. În urma unei hotărâri a acţionarilor Tel Drum din februarie 2004, cele 684.188 de acţiuni cu o valoare nominală de 25.000 de lei fiecare au fost convertite în acţiuni la purtător, cu aceeaşi valoare nominală.

Între timp, firma a continuat să crească, ajungând în 2014 să ocupe locul I în topul firmelor care au făcut afaceri cu statul.

Dezvăluiri recente făcute de Rise Project aduc din nou în atenţie legătura dintre Dragnea, Tel Drum, fostul coleg din trupa EGO-Mugurel Gheorghiaş şi Brazilia.

 

Un răspuns

  1. Ancheta RISE Project: Liviu Dragnea a vandut terenuri de 1 milion de euro dar banii au disparut din declaratiile de avere

    Joi, 02 Martie 2017, ora 20:50

    „In total, peste un milion de euro, bani cash, s-au evaporat din averea declarata de politician…

    Unul dintre terenurile vandute in 2009 s-a intors in familia Dragnea in 2016, mai exact la o firma in care fiul liderului PSD, Stefan Valentin Dragnea (28 de ani), este principalul asociat.

    Jurnalistii de la RISE Project publica in facsimil documentele care le sustin dezvaluirile, dar si un raspuns de la Agentia Nationala de Integritate, conform caruia exista o hiba in lege, pentru ca demnitarii nu sunt obligati sa treaca si sumele de bani cash…”
    ___________________________–––––––––––––-__________________________
    Am incredere in aceasta organizatie, insa-cum le-am spus pe pagina lor- treaba nu este completa daca doar fac dezvaluiri, trebuie sa asambleze o echipa de advocati,etc., si SA SE ERIJEZE IN ADVOCATUL POPORULUI , IN CEL ADEVARAT( nu caricatura oficiala) SI SA-I CHEME IN FATA INSTANTEI PE TALHARI…Altfer, fara o finalizare, numarul banditilor nepedepsiti creste incat ajung-din nou- la un punct( numar) critic si la o dispersare in teritoriu, incat pot impune legi prin „vointa majoritatii”…Cat despre legea cu „cash”, aceasta trebuie revizuita si chiar validata retroactiv, anume nu esti obligat sa declari cash-ul doar daca este o suma rezonabila, sa zicem cuantumul a 6-7 luni de salariu mediu pe economie…altfel orice bare bandit isi va tine averea in cash si nu va avea nicio problema…Cu siguranta ca si aceasta lege a fost adoptata tot de alde dragnea, trebuie urgent revizuita…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri