Caută
Close this search box.

Primăria Capitalei anunță 58 de proiecte de investiții. Gabriela Firea reclamă ”exercițiile de ipocrizie”

Primaria Capitalei demarează 58 de proiecte noi de investiții: spital metropolitan, locuinte pentru tineri, cămine de bătrâni, școli și grădinite, poduri si pasaje, piste de bicicliști.

Potrivit Primarului General al Capitalei, criticile aduse proiectului de buget referitoare la lipsa proiectelor noi de investiții și la finanțarea, cu prioritate, a monumentelor și lăcașurilor de cult sunt tendențioase, răuvoitoare și denotă lipsa unor noțiuni elementare privind alcătuirea unui buget public sau a modului de punere în practică a unui proiect.
„ În ciuda nemulțumirii adversarilor politici ai actualei administrații a Capitalei, orașul nu înseamnă doar șantiere, spitale sau mijloace de transport în comun. Înseamnă în egală măsură cultură, spectacole, timp liber, turism, comunitate, iar a calcula câte autobuze pot fi cumpărate sau câți kilometri de bulevard pot fi asfaltați cu banii alocați culturii sau
cultelor, nu este decât un exercițiu de ipocrizie. Acest buget nu este unul perfect, cu siguranță poate fi îmbunătățit. Este și rostul dezbaterii publice sau în comisiile Consiliului General. Dar nu poate fi îmbunătățit decât cu soluții constructive, iar autorii amendamentelor trebuie nu doar să se laude cu ce bani aduc într-un anumit domeniu, ci să-și asume, în egală măsură, și tăierea sau diminuarea finanțării unui alt obiectiv. Bugetul propus de actuala administrație este unul echilibrat, având ca priorități evidente sănătatea și investițiile de infrastructură, iar alocările s-au făcut ținând cont de posibilitățile reale de cheltuire a banilor, cu respectarea tuturor procedurilor și
normelor legale. Finalizarea marilor proiecte de infrastructură începute în anii
precedenți și aflate în faze avansate de execuție ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru orice primar. În plus, demararea oricărui proiect nou presupune o serie de demersuri preliminare foarte clare – studiu de fezabilitate, proiect tehnic, documentații de urbanism, care sunt mari consumatoare de timp și mai puțin de resurse”, a declarat Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri