Caută
Close this search box.

Primăria Capitalei înființează o societate comercială pentru consolidarea clădirilor

Primăria Bucureștiului a decis decis înființarea unei societăți comerciale pe acțiuni având ca obiect principal de activitate consolidarea clădirilor cu risc seismic.

„Având în vedere că în peste 20 de ani s-au consolidat doar 79 de imobile, dintre care 20 cu surse de la bugetul local, restul din surse proprii ale proprietarilor, Municipalitatea a decis înființarea unei entități noi, formată din specialiști în domeniu, care să ofere soluții reale la această problemă. S-a decis astfel înființarea unei societăți comerciale pe acțiuni având ca obiect principal de activitate consolidarea clădirilor cu risc seismic. Activitatea acestei societăți se va concentra exclusiv pe soluționarea situației clădirilor cu risc seismic ridicat la nivelul Municipiului București, în acest sens, în ședință CGMB din data de 28 februarie 2017, obținându-se deja acordul de principiu pentru înființarea acestei structuri”, precizează un comunicat de presă al PMB.

Același comunicat precizează că primarul general Gabriela Firea este deschisă oricăror soluții propuse de societatea civilă, arhitecți sau specialiști în domeniu.

În prezent, lista imobilelor expertizate tehnic existente în București cuprinde 174 de clădiri care sunt încadrate în clasa I de risc seismic și care prezintă pericol public și 173 de clădiri care sunt încadrate în clasa I de risc seismic, fără pericol public. Până în acest moment, au fost consolidate 79 de clădiri, dintre care 20 cu surse de la bugetul local. Pentru 62 de clădiri din cele 174 au fost depuse documentele legale de către asociațiile de proprietari, însă doar pentru 8 imobile sunt încheiate contracte de execuție a lucrărilor, în condițiile legii, și numai la 2 dintre acestea sunt deschise șantiere (imobilele din locațiile Câmpineanu 9A sector 1 și Pictor Ștefan Luchian nr. 12C, sect. 2). Pentru alte 21 de clădiri sunt elaborate proiectele de consolidare, iar pentru 19 dosarele proprietarilor sunt incomplete. Alte clădiri expertizate: 330 clădiri Rs II, 95 clădiri Rs III, 6 clădiri Rs IV, potrivit reprezentanților PMB.

Municipalitatea pune la dispoziția bucureștenilor care doresc să-și reconsolideze locuințele două blocuri cu 128 de apartamente, în centrul Capitalei, în Piața Națiunilor Unite. Acestea sunt locuințe de necesitate, din care sunt ocupate doar 41 de apartamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri