Caută
Close this search box.

Primarul Gabriel Mutu i-a șocat pe bucureștenii din Sectorul 6

Locuitorii Sectorului 6 l-au poreclit pe fostul edil, Rareș Mănescu, primarul invizibil, tocmai pentru că acesta era foarte puțin comunicativ cu cetățenii. Acest lucru l-a costat scump la capitolul imagine, atât de scump, încât în momentul de față a dispărut complet din politică.

Obișnuiți să nu fie luați în seamă prea mult, locuitorii unui complex rezidențial din Crângași au fost șocați, când primarul Gabriel Mutu a răspuns solicitărilor insistente ale acestora și mai mult a și rezolvat problema.

Despre ce este vorba? Pe strada Piatra Craiului, chiar în apropierea Podului Ciurel, aflat în construcție, pe o proprietate privată, neîmprejmuită și în mod normal verde, erau depozitați munți de gunoaie, creând impresia unui ghetou dintr-o țară din lumea a treia.

Revoltați de mizeria lăsată în urmă, rezidenții complexului aflat în apropiere au sesizat Primăria și spre surprinderea tuturor, acum zona respectivă este lună. De data aceasta, șocul a fost unul pozitiv.

“Instituţiile Primăriei Sectorului 6 şi operatorul de salubrizare acţionează în fiecare zi pentru a face curăţenie şi a îndemna la păstrarea ei. Pe terenurile private părăsite, dar şi pe domeniul public, oameni nepăsători aruncă gunoi şi lasă mizerie în urma lor. Intensificăm amenzile şi ne bazăm pe sprijinul comunităţii Sectorului 6 să sesizeze orice abatere de la ceea ce ne-am propus: un sector curat, verde şi sănătos”, a declarat primarul Gabriel Mutu.

Mai mult decât atât, poliţiştii locali care se aflau, ieri, în patrulare în zona Drumul La Roşu şi Cartierul Giuleşti, au depistat o persoană care arunca dintr-un autovehicul autoutilitar mai mulţi saci cu deşeuri provenite din materiale de construcţii pe domeniul public. Este vorba despre un bărbat cu domiciliul pe raza Municipiului Giurgiu, în vârstă de 28 ani.

Acesta a primit o sancţiune contravenţională în valoare de 1.000 de lei pentru încălcarea Normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti. Potrivit acestor norme, persoanele fizice au obligaţia să nu abandoneze sau să depoziteze deşeuri provenite din construcţii şi/sau demolări pe domeniul public sau privat, această faptă fiind sancţionată cu amendă cuprinsă între 1.000 lei şi 3.000 lei.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează ca acţiunile de depistare a persoanelor care abandonează deşeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale cu scopul de a menţine curăţenia si ordinea în Sectorul 6.

Salutăm implicarea primarului Mutu în rezolvarea problemei curățeniei din Sectorul 6 și îl sprijim în această inițiativă. Implicarea cetățenilor în acest proiect și bunul simț sunt esențiale, altfel Sectorul 6 nu va putea fi niciodată curățat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri