Prințul Charles a sosit astăzi în România, într-o vizită oficială de trei zile.

După ce a sosit la Mormântul Ostașului Necunoscut, unde a depus o coroană de flori, Prinţul Charles a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni.

”Bună ziua, Excelență! Bine ați revenit în România!”, i-a transmis șeful statului Prințului de Wales.

Cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete și oficiale, care vizează dezvoltarea și aprofundarea relației de Parteneriat strategic dintre România și Marea Britanie, inclusiv în domeniul securității, evoluția relațiilor dintre cele două țări în perspectiva Brexit, cu accent pe situația comunității românești din Marea Britanie, precum și ampla activitate caritabilă desfășurată de Prințul de Wales în România, potrivit Administrației Prezidențiale.

Ulterior, președintele Klaus Iohannis îl va decora pe Prințul de Wales cu Ordinul Național „Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de „prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

Joi, moștenitorul Coroanei Britanice se va întâlni cu premierul Sorin Grindeanu, la Palatul Victoria. Tot mâine va fi primit, potrivit Agerpres, de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, la Palatul Elisabeta.

FOTO: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =