Caută
Close this search box.

Procesiune în Capitală cu Icoana Maicii Domnului Iordăniţa, adusă de la Ierusalim

Procesiune

Pe 1 martie, a fost adusă la Biserica Icoanei din Capitală, pentru prima oară, Icoana Maicii Domnului Iordăniţa, de la Ierusalim. Icoana este așezată spre închinare într-un baldachin special amenajat în curtea bisericii, unde va rămâne până luni, 6 martie.

Procesiune în Capitală sâmbătă seara, în jurul parcului Grădina Icoanei. Credincioşii au venit cu lumânări şi torţe pentru a se ruga la Icoana Maicii Domnului Iordăniţa din schitul românesc de la Iordan. Mâine este din nou sărbătoare la Biserica Grădina Icoanei: un mare pelerinaj dedicat Duminicii Ortodoxiei.

Slujba Vecerniei de sâmbătă a fost urmată de procesiunea Lumina Ortodoxiei. Credincioşii, cu lumânări aprinse, au mers în Parcul Grădina Icoanei, pentru a asculta cântări religioase.

Duminică, de la ora 10.00, va fi săvârşită Sfânta Liturghie în curtea Bisericii Icoanei.

La ora 13.00 va începe pelerinajul „Icoana – fereastră spre Dumnezeu” în jurul Parcului Icoanei. Sunt aşteptaţi să participe peste 100 de preoţi şi mii de credincioşi. Se va oficia apoi slujba de sfinţire a icoanelor purtate de credincioşi, potrivit tvr.ro.

Manifestarea este organizată de Arhiepiscopia Bucureştilor, Protoieria Sector II Capitală, în colaborare cu Primăria Sectorului 2 şi cu binecuvântarea Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri