Caută
Close this search box.

Procurorii DNA cer închisoare cu executare pentru Elena Udrea, în procesul ”Gala Bute”

 

Dosarul „Gala Bute”, în care fostul ministru al Turismului Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu, se apropie de final, la termenul de miercuri fiind audiat Felix Tătaru, existând posibilitatea ca în aceeaşi zi instanţa să rămână în pronunţare.

Procurorii DNA cer pedeapsă cu închisoare orientată spre limita maximă pentru fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, în dosarul „Gala Bute” în care aceasta e acuzată de abuz în serviciu şi luare de mită.

Tot închisoare au cerut şi pentru fostul ministru Ion Ariton, dar şi pentru fostul preşedinte al Federaţiei de Box, Rudel Obreja, Tudor Breazu şi fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu.

În ceea ce-l priveşte pe Gheorghe Nastasia, fostul secretar general în MDRT, Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă, care au făcut cu toţii acord de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au cerut ca pedepsele să fie reduse cu o treime.

Apărătorul Elenei Udrea a argumentat în faţa instanţei supreme că fapta de tentativă de folosire de documente false nu e prevăzută în Codul Penal, iar celelalte fapte, respectiv luare de mită şi abuz în serviciu, nu există, precizând că nu există niciun fel de temei pentru cele susţinute de procurori.

Elena Udrea, acuzată de abuz în serviciu în dosar a declarant că nu are emoţii.

„Nu am emoţii pentru astăzi. Se cer pedepsele, se cere şi achitarea. Mă aştept ca în acest dosar să fiu achitată. Nu cred că se pot da condamnari pentru denunţuri mincinoase neprobate timp de doi ani în instanţă”, a declarat Elena Udrea înaintea şedinţei de judecată.

Şi Rudel Obreja, fostul şef al Federaţiei Române de Box, a anunţat că va cere achitarea.

„Nu am nicio emoţie. Eu am boxat 230 de meciuri şi am avut o mie şi ceva de meciuri neoficiale acolo, însă aveam adversarul în faţă, ştiam cu cine ne luptam şi arbitrul arbitra. Aici nu avem nici adversarul în faţă şi ne luptam şi cu arbitrul. Mie KO nu o să îmi dea nimeni niciodată în viaţă pentru că am fost înzestrat şi cred în Dumnezeu, înzestrat de Dumnezeu cu o putere de a duce toate lucrurile pe care viaţa ni le oferă. Meciul vieţii este viaţa însăşi şi lucrurile bune pe care le faci în viaţă”, a declarat Rudel Obreja.

Fostul şef al Federaţiei Române de Box susţine că şi-a pierdut încrederea în judecători.

„Pentru că vedeţi foarte bine ce se întâmplă în ţara asta, vedeţi foarte bine care este sistemul care guvenează aceasta tara. Din păcate, nu e la Piaţa Victoriei, ci prin alte părţi şi a făcut ce a făcut din ţara asta cu instrumente care nu sunt la îndemână. Vă spuneam că sunt obişnuit să lupt cu adversarul faţă în faţă, or adversarul ăsta nu îl vede nimeni, îl ştiu prea puţini şi umblă şi cu lovituri perverse. Adversarul e sistemul ăsta care a fost construit de nişte oameni”, a spus Obreja.

Sursa foto: Libertatea.ro

 

Un răspuns

  1. Babuinizarea Romaniei

    de Catalin Avramescu, conferentiar

    Miercuri, 01 Martie 2017, ora 15:17

    Tweet

    Babuinizarea Romaniei(ziare.com)

    Catalin Avramescu
    Am gresit. Recunosc. Am afirmat, odata, ca regimul socialist are ca scop „de-scolarizarea Romaniei”. Este adevarat, insa nu acesta este scopul sau ultim. Are altul, inca si mai sinistru. Babuinizarea…..”
    ____________________________–––––––––-___________________________
    Bine ca mai imi confirma cate unul teoria mea , pe care am lansat-o multi ani in urma si pentru care am fost injurat copios…Asta nu m-a impiedicat sa o repet, si o spun din nou, in Romania comunista natia romana ajunsese o imensa ferma de animale docile, iar momentul „89 a rupt portile si gardurile acestui imens tzarc si,- vai! si iar vai!- in loc sa ne indreptam spre umanizae, noi ne-am transformat in animale salbatice, realmente ne-am salbaticit, iar conducatorii si ‘filozofii” nostri au dat intotdeauna tonul, ei sunt animale inferioare, salbatice insa rapace si pradatoare si -evident- supercanibale…In aceasta categorie intra si dragalasa(daca o mai fi) hellen woodrea, practic ea si banda ei , precum si celelalte mafii s-au comportat ca niste animale salbatice pradatoare si supercanibale, ei au trimis la moarte prematura milioane de romani(intre”89 -la zi) insa au facut-o pe diverse modele soft, incat ei sa para imaculati si ca si cei care lupta pentru popor(importiva cui?), au devalizat sute de miliarde de euro si i-au spart in cele 4 vanturi pe capricii de don Goe, vezi si cazul lui dragnea care-se zice, deocamdata- ca prin interpusi are averi mari si prin Brazilia, exact cum o spun eu de ani si ani, insa nu e vorba de 2-3 indivizi ci sute, care prin interpusi, au miliarde dosite in afara tarii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri