Caută
Close this search box.

Românii care au nevoie de transplant pulmonar nu mai pot să se opereze la Viena

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat, marți, că a primit o înștiințare „neoficială”, vineri, din partea spitalului AKH din Viena, care anunța ministerul că pacienții români nu mai sunt primiți pentru transplant pulmonar.

”Urmează să avem o întâlnire cu toți specialiștii și cu reprezentanții ANT-ului pe această temă. Voi avea o întâlnire și cu primarul Capitalei. Conform protocolului, clinica din Austria nu avea dreptul să denunțe unilateral acest protocol, practic, toată comunicarea trebuia făcută prin Eurotransplant”, a declarat ministrul Sănătății.

Bodog a mai afirmat că  este nemulțumit de activitatea Agenției Naționale de Transplant și urmează să analizeze întreaga situație pentru eventuale măsuri.

Victor Zota, reprezentant al Agenţiei Naţionale de Transplant, a declarat că 5 români ar fi urmat să fie operați la AKH, spitalul vienez care a reziliat contractul cu autorițile române.

Transplantul pulmonar este tema unui scandal de proporții în România. Scandalul legat de centrul de transplat de la Spitalul Sfânta Maria a început anul trecut, în noiembrie, după ce fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis închiderea centrului pentru că nu erau respectate toate procedurile. Actualul ministru al Sănătăţii a explicat că până nu va primi toate explicaţiile cerute de la ANT, centrul nu va funcţiona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri