Caută
Close this search box.

Rusia şi Belarus se pregătesc pentru exerciții militare comune

 

Exercițiile militare comune „Zapad-2017” („Vest-2017”) între Belarus și Rusia vor avea loc între 14 și 20 septembrie, a anunțat luni ministrul apărării belarus, Andrei Ravkov, citat de Xinhua.

Potrivit acestuia, zona de aplicare a respectivelor manevre este una foarte amplă, din Peninsula Kola, în zona arctică, până în Belarus.

Ravkov a declarat că Belarus va pune la dispoziție în acest scop șapte poligoane și zone pentru forțele armate belaruse și Armata 1 de tancuri rusă din Districtul militar vest al Federației Ruse.

„Numărul total de militari care vor fi implicați în exercițiu nu va depăși parametrii prevăzuți de Documentul de la Viena din 2011, nu mai mult de 13.000 de persoane”, a spus el.

Ministrul a afirmat că Rusia intenționează să trimită aproximativ 3.000 de militari, circa 280 de vehicule, până la 25 de avioane și elicoptere pentru aplicațiile în comun din Belarus.

Ravkov a spus că partenerii occidentali sunt interesați de trimiterea de observatori pentru a urmări respectivele exerciții. „Vom trimite invitații cu 50 de zile înainte de începerea aplicațiilor”,a precizat el în acest sens. „Solicitările partenerilor occidentali vor fi satisfăcute”, a mai adăugat ministrul belarus.

Potrivit presei ruse, președintele Aleksandr Lukașenko, care a aprobat luni planul exercițiilor strategice comune ruso-belaruse „Zapad-2017”, a cerut ca aceste aplicații să aibă un caracter cât se poate de transparent, iar dacă reprezentanți NATO doresc, ei pot să asiste. Obiectivul actualelor aplicații vizează pregătirea și utilizarea trupelor ambelor state în scopul de a asigura securitatea militară a celor două țări, conform Minskului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri