Caută
Close this search box.

Scandal SEXUAL în gimnastică! Acuzații incredibile! FOTO!

Președintele Federației americane de gimnastică, Steve Penny, (foto) și-a prezentat joi demisia, ca urmare a scandalului legat de abuzurile comise de medici și antrenori ai federației, în care este acuzat că a alertat prea târziu autoritățile, informează AFP, citat de Agerpres.

Nu mai puțin de 368 de foste gimnaste, unele având mai puțin de 13 ani în momentul producerii faptelor, au afirmat că au fost abuzate sexual de medici și antrenori în ultimii 20 de ani, în special în timpul stagiilor de pregătire.

„Decizia mea de a părăsi postul de președinte este destinată doar susținerii celor mai bune interese ale USA Gymnastics”, a indicat Penny într-un comunicat, precizând că a fost surprins în momentul în care a aflat de abuzurile sexuale din sportul său.

„Mi s-a frânt inima când am aflat că au existat agresiuni și m-am simțit rău să aud că sportivi tineri au fost exploatați în acest mod”, a adăugat el.

Steve Penny, vizat de numeroase acuzații pentru maniera în care a gestionat acest scandal, și-a prezentat demisia în cursul unei reuniuni telefonice a consiliului de administrație al USA Gymnastics. Demisia sa a fost acceptată, iar directorul consiliului, Paul Parilla, a fost desemnat să asigure interimatul la conducerea federației până la alegerea unui nou președinte.

Comitetul Olimpic din Statele Unite (USOC), care ceruse la rândul său demisia lui Steve Penny, a salutat această decizie. „Anunțul de astăzi, sperăm, va permite USA Gymnastics să-și întoarcă atenția către viitor, cu un mediu sigur pentru sportivii săi și o continuare a succesului în competiție”, a precizat președintele USOC, Larry Probst.

Scandalul din gimnastica americană a debutat în luna decembrie 2016, după ce ziarul Indianapolis Star a dezvăluit, la capătul unei anchete care a durat nouă luni, că 368 de membri, copii și adolescenți, ai cluburilor afiliate la Federația de gimnastică au fost victimele agresiunilor sexuale în cursul ultimelor două decenii.

Un fost medic al echipei americane de gimnastică, doctorul Lawrence Nassar, a fost inculpat luna trecută și urmează să răspundă în fața justiției la 22 de capete de acuzare pentru agresiune sexuală, inclusiv asupra unor fete cu vârsta sub 13 ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri