Caută
Close this search box.

Scriitorii, sărbătoriți în lumea întreagă

Pe 3 martie, de Ziua Mondială a Scriitorilor, este sărbătorită arta scrisului în întreaga lume. Evenimentul este organizat de Centrele PEN din fiecare ţară, afiliate la Organizaţia Internaţională a Scriitorilor.

Numărul exact al scriitorilor din întraga lume este necunoscut, dar este estimat între 100.000 şi 200.000. Dacă raportăm această cifră la populaţia planetei, 7 miliarde de persoane, putem spune că scriitorii sunt o specie pe cale de dispariţie.

Islanda pare a fi excepţia care întăreşte regula, potrivit Stiri.TVR. Cu o populaţie de aproximativ 300.000 de cetăţeni, Islanda are mai mulţi scriitori, mai multe cărţi publicate şi mai multe cărţi citite, pe cap de locuitor, decât oricare altă ţară a lumii.

PEN International, organizaţia internaţionala a scriitorilor, cu peste 130 de filiale în lume, se defineşte ca o conştiinţa literară a lumii care are rolul de a promovarea literatura şi dezvoltarea societăţii umane, oriunde pe glob, prin recunoaşterea rolului scriitorilor, şi dacă iniţial a fost reprezentată doar de poeţi, eseişti şi romancieri, acum include şi jurnalişi şi istorici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri