Caută
Close this search box.

SONDAJ. Partidul de centru-dreapta al premierului Mark Rutte a câştigat detaşat alegerile din Olanda

Partidul Popular pentru Libertate şi Democraţie (VVD, centru-dreapta) al premierului Mark Rutte se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar din Olanda, urmat de formaţiunea populistă Partidul Libertăţii (PVV), condusă dei Geert Wilders, care este la egalitate cu alte două partide, arată sondaje efectuate la ieşirea de la urne.

Potrivit unui sondaj efectuat la ieşirea de la urne de Institutul Ipsos, la comanda posturilor NOS şi RTL, Partidul Popular pentru Libertate şi Democraţie (VVD, centru-dreapta) a obţinut 31 de locuri în Parlamentul de 150 de locuri.

Pe poziţiile următoare se clasează, la egalitate, Partidul Libertăţii (PVV, extremă-dreapta, eurosceptic), condus de populistul Geert Wilders, cu 19 locuri, Mişcarea Creştin-Democrată (CDA, centru), tot cu 19 locuri, şi grupul social-liberal Democraţi 66 (D66), tot cu 19 locuri, potrivit Mediafax.

Un răspuns

  1. Olanda este o tara dea dreptul fantastica!!!Si la figurat dar si la propriu! Desi terenul lor arabil total este pe langa zece mii kmp(un million ha)-adica cu putin mai mult decat intreg jude Timis(!!!-iar Romania mai are inca 40 de judete!!!), olandezii sunt nr. DOI (dupa USA) ca producatori agricoli, si -consecutiv- GDP-ul lor (nominal) se ridica la peste 750 MILIARDE dolari(adica peste 45 mii/cap locuitor) , fata de Romania cu un GDP de aprox 180 Miliarde…Cum este asa ceva posibil? (trebuie sa ne intrebam), este posibil pentru ca Olanda , desi are o populatie sensibil apropiata de a Romaniei(numeric: ei peste 17 milioane noi, daca mai sunt -in tara- 18 milioane) si desi ei au o complexitate economica si sociala uriasa( si pe masura si eficienta), sunt „saraci” la conduceri, parlamentul lor este constituit doar din 225 membri, cea ce inseamna(facand paralela Olanda/Romania) ca or ei trebuie sa aiba un parlament format din cel putin o mie de membri, or Romania, unul care sa nu exceada O SUTA membri…Iar -la varf- noi platim 4 regi (3 pensionati) neancoronati si -culmea- chiar si o casa regala…Va imaginati cat de absurzi si ridicoli suntem, in situatia existenta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri