Caută
Close this search box.

Spijin de 349,4 milioane de lei pentru motorina folosită de agricultori

Sprijinul de care beneficiază agricultorii pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură va fi acordat și în 2017, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare.

Printr-o Hotărâre adoptată astăzi, Guvernul a alocat suma de 349,4 milioane de lei pentru plata ajutorului de stat, în anul 2017, pentru reducerea accizei la motorina utilizată de agricultori.

Fondurile se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2017.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost aprobată în 2014 (prin Hotărârea Guvernului 1174/ 2014). Valoarea maximă a schemei de ajutor de stat pentru perioada de aplicare 2014-2020 este de 3,334 miliarde de lei.

Pentru anul 2017 valoarea efectivă a sprijinului este de 1,4185 lei/litru şi reprezintă diferenţa dintre rata accizei standard prevăzute de Legea nr. 227/2015 şi rata accizei reduse.

Un răspuns

  1. O mausura corecta si binevenita, spre deosebire de cea de mai jos(***):

    „CFR se plânge că nu mai face față asaltului STUDENȚILOR. De ce spune șeful companiei că, în 2019, sistemul se poate prăbuși”(Puterea 24)
    _____________________–––––––––––––––_____________________
    masura a fost gresita de la inceput, singura grupa care poate beneficia de gratuitati, trebuie sa fie cea a persoanelor nascute cu dizabilitati grave, orice alta persoana afectata ulterior, poate avea anumite inlesniri, insa conform cu sumele depuse in fondurile sociale, implicit deci cu volumul(anii) de munca, cat si raportat la circumstantee evenimentului producator de handicap…Cum am mai si spus, studentii pot -si trebuie- sa beneficieze de o reducere a pretului calatoriilor (in mijloacele de transport in comun) insa nu gratuit, ci o reducere de tariff care sa permita companiilor respective sa faca-totusi- un minim minimorum profit, adica in loc sa aiba profit(de la aceste grupe) de 30-20 sau 10 la suta, trebuie sa accepte un profit de doar 0,1%, altfel profitul lor total poate deveni zero sau pe minus, adica colaps.Mai mult, aceste reduceri trebuie sa fie „in doua viteze”, adica un numar limitat (sa zicem de 10) cu acel pret(cu minim profit) iar un alt numar, cu un pret putin mai mare, dar oricum sub pretul obisuit, general…Si chiar mai mult, pentru ce aceste gratuitati, tocmai pentru o categorie de cetateni care (in cea mai mare parte) sunt cei mai apti de munca, insa nu au muncit niciodata, si odata cu obtinerea diplomei, vor pleca din tara, nu mai amintim ca unii nici macar nu sfarsesc intreprinderea , adica se retrag singuri sau sunt terminati de sistemul de invatamant, cumva…Statul social este ceva f. periculos daca se bazeaza pe populism ieftin, ca in acest caz, si nu numai, cand guvernul promite (si face) mariri de salarii fantastice si gratuitati pe masura, fara a mentine raportul adecvat intre incasari si cheltuieli…Guvernul Romaniei(conducerea tarii, per total), dintotdeauna a fost si este o adunatura de bezmetici cu ifose de filantropi…
    *** cu toate acestea, agricultura romaneasca trebuie gandita in termeni ecologici unde motorina9si alte produse/substante poluante/toxice, nu ar trebui sa-si mai gaseasca locul.iar aceasta este foarte posibil , chiar la nivel national, inclusive planetar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri