Statuia fetiței care sfidează taurul de pe Wall Street va rămâne în locația actuală până în luna martie a anului viitor, a declarat luni primarul New York-ului, Bill De Blasio, citat de AFP.

Statuia, intitulată „Fearless Girl”, a fost instalată pe 7 martie, cu acordul Primăriei, de către administratorul de active State Street Global Advisors. Grupul și-a dorit să marcheze astfel lansarea unei campanii prin care dorește să încurajeze companiile în care investește să crească numărul femeilor în consiliile de administrație.

Lucrarea, semnată de sculptorița americană Kristen Visbal, a devenit rapid cunoscută în întreaga lume, mulți înțelegând-o ca pe un stindard al drepturilor femeilor în fața administrației Trump, acuzată de încercarea de a le diminua, arată Agerpres.

Fetița este amplasată cu fața la o altă statuie, cea a celebrului taur de pe Wall Street („Charging Bull”), instalată în decembrie 1989 de către sculptorul italian-american Arturo Di Modica pentru a simboliza „forța și puterea poporului american”.

Amplasată inițial doar pentru o săptămână în această zonă care separă Broadway-ul în două — la doar câteva sute de metri de extremitatea sudică a Manhattanului — lucrarea primit autorizația de a rămâne în locația actuală până la 2 aprilie, iar ulterior prelungirea a fost acordată până la următoarea celebrare a Zilei Femeii, pe 8 martie 2018.

„Statuia înseamnă mult pentru oamenii din New York, în special pentru femei și fete”, a declarat Bill de Blasio, la un briefing de presă, organizat luni în fața statuii.

Ea „rezonează cu epoca noastră”, a adăugat primarul, precizând că agențiile municipale relevante în acest caz au votat în favoarea păstrării lucrării în locația actuală.

106 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 3 =