Caută
Close this search box.

„Terorismul și ura nu trebuie să-și mai facă loc în spațiul european!“

Cel puţin cinci persoane au murit şi 40 au fost rănite rănite, miercuri, în apropiere de Podul Westminster din Londra, lângă Parlament, după ce un bărbat a lovit un grup de pietoni cu o maşină de teren.

Acesta ar fi încercat ulterior să intre în legislativul britanic, înarmat cu un cuţit, şi ar fi rănit un ofiţer de poliţie înainte să fie împuşcat de forţele de ordine. Printre răniţi se află şi doi români. Autorul atacului de la Londra este cetăţean născut în Marea Britanie şi, în urmă cu câţiva ani, a fost anchetat de MI5 pentru că este suspectat de extremism violent. Premierul polonez Beata Szydlo a făcut o paralelă între atacul de la Londra şi politica Uniunii Europene privind migranţii, spunând că incidentul răzbună refuzul Varşoviei de a primi refugiaţi.

“Aud foarte des în Europa: nu legaţi politica de migraţie de terorism, dar este imposibil să nu le legi”, a declarat Szydlo pentru postul de televiziune TVN24. “Comisarul eeuropean pentru migraţie ar trebui să se concentreze pe ce să facă pentru a evita acţiuni precum cea de miercuri. Polonia nu va ceda în faţa şantajului”, a subliniat politicianul. “Condoleanțe poporului britanic și multă putere victimelor rănite în atacul terorist petrecut ieri la Londra! Incidentul care a avut loc ieri în capitala Marii Britanii soldat cu moartea a 5 persoane și rănirea altor 40, dintre care și 2 cetățeni români, este regretabil și condamnabil. La exact un an de zile de la atacul terorist de la Bruxelles, o altă tragedie a lovit una dintre cele mai importante capitale europene. Terorismul și ura nu mai trebuie să își facă loc în spațiul european!”, a subliniat şi europarlamentarul român Daniel Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri