Caută
Close this search box.

Toți elevii vor putea naviga gratuit pe internet la școală

Mai marii de la edcuație vor ca toți elevii din România să fie inițiați în tainele internetului și să descopere cu ajutorul acestuia cunoștințe noi. Concret, în următorii 4 ani toate școlile din țară,chiar și cele din cele mai inaccesibile zone vor avea acces la Wi-Fi, prin programul „Campusul școlar”, proiect prevăzul în programul de guvernare și finanțat din fonduri europene.

„În momentul de față, din punct de vedere al logisticii informatice, toate școlile din România sunt conectate la internet, dar vorbim de o conectare punct fix. Avem un proiect în programul de guvernare și îl pregătim chiar acum, pentru a fi finanțat din fonduri europene, care se numește Campusul școlar. Deci, în școlile unde nu avem Wi-Fi, vor fi instalate echipamente corespunzătoare, astfel încât să avem posibilitatea ca toate școlile, peste patru ani, să fie conectate la internet din clasă, nu ca punct fix”, a spus ministrul educației Pavel Năstase. Șeful dascălilor a găsit și soluția pentru dotarea cu calculatoare a acelor școli în care nu există un astfel de obiect sau unde nu sunt suficiente.
Ministrul Educației spune că le va lua de la universitățile care își schimbă des laboratoarele pentru a le da școlilor care au nevoie de echipamente pentru a derula orele de Tehnologia Informației și Comunicațiilor care sunt cuprinse în planul-cadru pentru gimnaziu.

„Avem în zona universitară, spre exemplu, la specializările de informatică, parcuri de calculatoare, laboratoare care se schimbă, tehnologic vorbind, o dată la doi, trei ani. Calculatoarele care ies din folosință aici pot fi transferate la aceste școli, pentru că, la gimnaziu, spre exemplu, activitățile, disciplina respectivă care se va ține pe calculator nu necesită echipamente de ultimă generație. Calculatoarele, să spunem cu o dotare medie, pot fi folosite pentru aceste discipline. Va fi un consilier al ministrului care se va ocupa doar de această problemă, va culege informații din zona IT, din zona universităților cu aceste echipamente, inspectoratele vor centraliza aceste cerințe și apoi vom face distribuția în teritoriu”, a declarat Pavel Năstase.

Peste 70% dintre școli, în special cele din mediul rural, nu au laboratoare de informatică pregătite pentru anul școlar viitor, când ora de Tehnologia Informației și Comunicațiilor se va introduce la toate clasele de gimnaziu,începând cu a 5-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri