Cel puţin asta susţine ministrul Comunicaţiilor.

Augustin Jianu a anunţat astăzi, în şedinţa de Guvern, că Ministerul Comunicaţiilor are în curs de elaborare un ordin prin care va fi din nou generalizată eliminarea impozitului pe venit pentru toţi programatorii din România, indiferent dacă participă la realizarea unor componente din programele finale sau la programe complete.

”Am primit observaţii de la industria de outsourcing că programatorii nu mai pot beneficia de facilitatea fiscală zero impozit pe venit dacă activitatea lor nu este legată de finalizarea unor programe. A fost o exprimare nefericită într-un ordin de ministru dat în decembrie anul trecut, pe care o vom corecta.

Mai mult, din august vom extinde această facilitate şi pentru informaticienii cu studii medii şi pentru alte modele de afeceri. Vom repara această eroare cât mai curând”, a spus ministrul Comunicaţiilor, citat de ZF.

Programatorii beneficiază de impozit pe venit zero din 2005, însă anul trecut, în decembrie, un ordin al ministrului de profil a restricţionat această facilitate doar pentru cei care participau la crearea unui produs finit, însă majoritatea companiilor de software din România lucrează în outsourcing, adică acoperă doar anumite segmente ale programelor.

FOTO: attosoft.ro

152 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 5 =