Caută
Close this search box.

Turcia ameninţă Europa cu emigranţii, din nou

 

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat sâmbătă că acordurile cu Uniunea Europeană, inclusiv cel privind limitarea afluxului de imigranți, ar putea fi în pericol dacă blocul comunitar nu pune în practică promisiunea de liberalizare a vizelor pentru cetățenii turci, transmite Reuters.

Într-un interviu pentru postul de televiziune CNN Turk, Cavusoglu a declarat că Turcia va prezenta un text final Uniunii Europene, „și ori vor fi toate anulate, inclusiv acordul privind imigranții și liberalizarea vizelor, ori vor fi toate implementate”.

Turcia și UE au semnat anul trecut un acord pentru limitarea afluxului record de imigranți în Europa, în schimbul unui ajutor de miliarde de euro pentru Ankara și promisiunii ridicării vizelor pe termen scurt pentru cetățenii turci.

Pe de altă parte, șeful diplomației turce a mai spus că își menține intenția de a merge în Olanda pentru un miting în favoarea unui vot favorabil la referendumul din Turcia privind extinderea puterilor președintelui Recep Tayyip Erdogan, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

„Mă voi duce la Amsterdam astăzi (sâmbătă). Vom impune sancțiuni dure Olandei” dacă această vizită este împiedicată, a afirmat Cavusoglu.

Ministrul olandez de externe Bert Koenders a transmis joi că vizita omologului său turc pentru a asista la un miting în favoarea referendumului privind extinderea prerogativelor președintelui Turciei nu este dorită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri