Caută
Close this search box.

Turiştii nu mai au voie să viziteze Palatul Parlamentului… din lipsă de ghizi

 

Deşi în ultimele luni s-au organizat mai multe sesiuni de concursuri pentru ghizi, administraţia Palatului Parlamentului nu a angajat nici măcar o persoană pentru aceste posturi. Printre cei care şi-au încercat norocul au fost şi persoane care în anii trecuţi au fost angajaţi drept ghizi ai aceleiaşi instituţii, potrivit informaţiilor Magnanews.ro

Astfel că, turiştii nu mai au acces la Palatul Parlamentului. Vizitele au fost sistate de la 1 februarie şi nu se ştie când vor putea fi reluate. Vorbim despre principalul obiectiv turistic al Capitalei, motiv pentru care agenţiile de turism au de pierdut.

În mod normal, pe aici trec zilnic zeci de turişti, însă de mai bine de o lună vizitele în Palatul Parlamentului nu se mai pot face. Au fost suspendate pentru că au expirat contractele de colaborare cu ghizii, informează TVR. Dacă tot este o situaţie de criză, se pune întrebarea de ce nu au fost prelungite unele dintre aceste contracte?

Aşa că turiştii trebuie să se mulţumească să admire exteriorul Palatului Parlamentului.

De ce nu a reuşit nimeni să ia aceste concursuri, nu se cunoaşte pentru că administraţia Casei Poporului nu explică. Cert este că cerinţele au crescut, concurenţii fiind obligaţi să citească zeci de pagini de legislaţie, în ideea că, probabil, asta ar face diferenţa între ei. Iată că nu mai este atât de important să cunoşti limbi străine şi istoricul clădirii.  Dar, atunci, de ce nu s-a ales nici măcar un ghid pentru aceste posturi?

Agenţiile de turism, disperate

Agenţiile de turism sunt între ciocan şi nicovală. Au vândut deja pachete care includeau vizite în Casa Poporului. Însă acum nu le mai pot oferi. În plus, se tem că numărul vizitatorilor va scădea.

În perioada aceasta vin la Bucureşti mulţi asiatici care vor neapărat să vadă a doua cea mai mare clădire din lume.

Situaţia este tratată că o „urgenţă administrativă”. Trebuie organizate concursuri pentru angajarea unor ghizi la Parlament.

Agenţiile de turism fac programări pentru vizitarea Palatului Parlamentului chiar şi cu un an înainte. În perioada 2012-2016, clădirea a atras peste un milion de turişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri