Caută
Close this search box.

Un nou program desfasurat de specialişti în chirurgie cardiovasculară, cardiologie intervenţională şi ATI

Specialişti în chirurgie cardiovasculară, cardiologie intervenţională şi ATI au demarat, la nivelul Compartimentului angiografie şi cateterism cardiac din cadrul Spitalului Militar Central, un nou program de corecţie minim invazivă a anevrismului aortic prin implantarea unor dispozitive.

Potrivit unui comunicat de presă al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”, pacientul la care s-a intervenit prin această procedură minim invazivă de tratament fusese diagnosticat cu anevrism gigant de aortă abdominal, la care se asociau o serie de alte afecţiuni secundare, care creşteau, semnificativ, riscul de mortalitate prin intervenţia chirurgicală clasică.

Avantajele intervenţiei constau în scăderea perioadei de spitalizare, de recuperare medicală, a necesarului de transfuzie sangvină şi, mai ales, a riscului de apariţie a complicaţiilor majore postoperatorii care puteau conduce la deces.

Intervenţia constă în introducerea retrogradă, pe calea arterelor femurale, printr-un cateter, a unei proteze auto-expandabile, până la nivelul anevrismului.

Proteza este expansionată progresiv de la nivelul zonei proximale a anevrismului până la nivelul arterelor iliace, izolând zona de dilataţie anevrismală de circuitul sanguin.

Conform sursei citate, procedura necesită anestezie locală sau rahianestezie, practicarea unei incizii mici la nivel femoral, întreaga intervenţie durând între o oră şi trei 3 ore şi necesitând o spitalizare de numai câteva zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri