Caută
Close this search box.

Ungaria acuză România: Virusul a fost introdus în spital de cineva

rujeola

La Mako, oraş aflat la 120 de kilometri de Timişoara, mai mulţi angajaţi ai spitalului s-au îmbolnăvit, iar conducerea a decis să închidă unitatea sanitară. Accesul vizitatorilor e interzis şi toate internările sunt sistate. Directorul spitalului spune, chiar, că virusul ar putea proveni din România.

Epidemie de rujeolă şi în Ungaria. 12 angajaţi ai spitalului din Mako s-au îmbolnăvit. Conducerea unităţii sanitare a decis să instituie carantină, iar bolnavii sunt trimişi la alte trei spitale din regiune, pentru că aici nu se mai fac internări.

Nici rudele pacienţilor nu au voie să-i viziteze pe cei internaţi.

„Ascultaţi-mă, vă rog! Vorbesc ca de la om la om. Întrebaţi telefonic la Psihiatrie dacă soţia mea mai trăieşte sau a murit”.

„Eu de duminică nu mi-am mai văzut soţia. Acum am venit să mă informez, măcar să întreb dacă a murit sau ce e cu ea”.

Directorul spitalului din Mako spune că virusul ar putea proveni din România, potrivit digi24.ro.

„După părerea specialiştilor în boli infecţioase, virusul a fost introdus în spital de cineva. Putem intui că din România, după perioada de incubaţie de 10 zile, că am avut un pacient român pe secţia Ungenţe”, susţine Kallai Arpad, directorul Spitalului din Mako.

Ungurii au auzit de epidemia de rujeolă din România, dar, spre deosebire de noi, ei îşi vaccinează copiii.

„Părerea mea este că atunci când eşti la vârsta când poţi să primeşti vaccinul, fără nici o ezitare el trebuie făcut. Eu cred că este singura soluţie pentru a ne proteja”, afirmă un bărbat.

FOTO: banatulazi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri