Caută
Close this search box.

Veşti pentru microbişti: Reguli noi pentru executarea loviturilor de la 11 m

Penalty

International Football Association Board (IFAB), care administrează regulile fotbalului, ia în considerare un nou sistem de executare a loviturilor de la 11 m, care se aseamănă cu tie-break-ul din tenis, relatează Reuters.

Noul sistem, descris ca ABBA, ar putea intra din acest an pe ordinea de zi a propunerilor analizate de IFAB, care s-a reunit de vineri la Londra.

Actualul sistem de la loviturile de departajare impune ca echipa A și echipa B să execute câte 5 lovituri din punctul de la 11 m, în mod alternativ, iar dacă egalitatea persistă se continuă seriile până la prima ratare.

IFAB a consultat statisticile care dovedesc că echipa care transformă primul penalty are 60% șanse să câștige la lovituri de departajare. Din acest motiv a apărut propunerea ca loviturile să imite succesiunea din tie-break-ul de la tenis, potrivit Agerpres.

Echipa A trage primul penalty, apoi echipa B execută următoarele 2 penalty-uri, iar echipa A continuă tot cu 2 penalty-uri, până când fiecare echipă execută 5 penalty-uri. Propunerea are ca scop egalizarea șanselor celor 2 echipe de a câștiga sesiunea de lovituri de departajare.

IFAB și FIFA au confirmat vineri că s-a renunțat la regula care impunea automat un cartonaș galben pentru un fault în careu urmat de penalty, cu condiția ca jucătorul care a faultat să fi încercat să joace mingea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri