Caută
Close this search box.

Vorbitorii de limbi străine, salarii mai mari. Piaţa este, însă, deficitară

translatori

Cel mai bine plătiţi sunt vorbitorii de Engleză în combinaţie cu Olandeză, Norvegiană, Suedeză, Daneză, Mandarină, Chineză.

Vorbitorii de Engleză şi încă o limbă străină sunt ofertaţi de angajatori cu salarii nete cuprinse între 3.000 lei şi peste 8.000 lei lunar. Recrutorii găsesc însă foarte greu suficienţi români care cunosc la nivel avansat una dintre aceste limbi rare, iar uneori recurg la expaţi pentru a ocupa posturile vacante.

„În general, remuneraţia constă în salariu de bază şi bonus de limbă care variază în funcţie de raritatea limbii respective.

Beneficiile pe care le primesc vorbitorii de limbi rare includ: bonuri de masă, decontarea transportului, asigurare privată de sănătate, asigurare de viaţă, reduceri la sălile de sport, bonus anual, prime de sărbatori, zile de concediu în plus în funcţie de vechime, masaj la birou.

Posturile pentru care recrutăm vorbitori de limbi rare sunt în domenii foarte diverse: Customer Service, Sales, Finance, Procurement, HR”, a explicat pentru economica.net Alexandra Marola, senior consultant – Professional & Executive Search Division la Adecco România.

Peste 80% din candidaţi consideră că vorbesc o limbă straină la nivel avansat, deşi nivelul real este unul mediu.

Procesul de recrutare a devenit mai dificil şi pentru limbi mai puţin rare: Franceza, Germana, Portugheza, Rusa, Ucraineana.

„Deşi identificăm candidaţi care vorbesc aceste limbi, ei nu îndeplinesc alte cerinţe: studii tehnice sau economice, sau nu au profilul de personalitate potrivit pentru poziţiile respective”, atrage atenţia consultantul.

FOTO: esttranslationservices.co

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri