Caută
Close this search box.

Washington. “Stella”, furtuna de zăpadă, o împiedică pe Merkel să ajungă la Trump

 

Iarna se încăpăţânează să rămână în mai multe state americane. Autorităţile au declarat stare de urgenţă în statele New York, New Jersey, Pennsylvania şi Virginia din cauza furtunii de zăpadă, prognozată a fi cea mai puternică din acest sezon. Numeroase zboruri au fost anulate, iar şcolile din mai multe regiuni au fost închise.

Meteorologii au emis avertismente de furtună în 8 state.

Este aşteptat un strat de zăpadă de până la 60 cm şi temperaturi cu 15-30 de grade sub cele normale pentru această perioadă.

Peste 50 de milioane de persoane aflate de-a lungul coastei de est au fost sfătuite să nu iasă din locuinţe.

Cancelarul german Angela Merkel, care avea programată la Washington o întâlnire cu preşedintele Donald Trump, a fost nevoită să amâne întrevederea pentru ziua de vineri.

Donald Trump: „Toată zona de nord-est se pare că se află sub cel mai sever avertisment de furtună care a fost emis în această iarnă. Sper să nu fie atât de rău cum spun previziunile”.

Companiile aeriene au anulat peste 6 mii de zboruri pe întreg teritoriul Statelor Unite, iar pe 14 aeroporturi nu decolează sau aterizează niciun avion. Numeroşi pasageri sunt blocaţi.

Şcolile din New York au fost închise.

Aceeaşi măsură a fost luată şi în Boston, Fairfax County, Virginia şi Philadelphia.

Furtuna „Stella” vine după o iarnă relativ blândă, dar autorităţile spun că va fi cea mai puternică furtună de zăpadă a sezonului care afectează coasta de est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri