Institutul Cultural Român, prin Direcția Români din Afara Granițelor, organizează o serie de evenimente în România și Republica Moldova, cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu țara.

Duminică, 26 martie, de la ora 18.00, Teatrul „Nottara” din București va susține pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți spectacolul „Funcționarul destinului” – Horia Gârbea, în regia Ancăi Maria Colțeanu.

În aceeași zi, de la ora 19,00, Teatrul Dramatic „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” din Cahul le propune bucureștenilor, la Teatrul „Nottara”—sala „Horia Lovinescu”, spectacolul „Cu jăraticul pe buze”, după romanul lui I. Iachim, în regia lui Gheorghe Mândru.

Luni, 27 martie, ora 11.00, în localitatea Ulmu, Raionul Ialoveni, Republica Moldova, va avea loc ceremonia de dezvelire a bustului poetului Mihai Eminescu.

Lucrarea va fi amplasată în fața Gimnaziului „Mihai Eminescu” din Ulmu, care aniversează în acest an 50 de ani de activitate, și a fost realizată prin efortul locuitorilor localității Ulmu și al Societății Cultural-Istorice „Mihai Viteazul” din județul Prahova.

Evenimentul este organizat de Consiliul Raional Ialoveni, Primăria Ulmu, Gimnaziul „Mihai Eminescu”, Consiliul Județean Prahova, Societatea Cultural-Istorică „Mihai Viteazul” din Ploiești și Institutul Cultural Român, care va completa programul evenimentului cu un recital susținut de Aldea-Teodorovici Orchestra, potrivit ICR.

Intrarea la spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile.

Pe 14 martie 2017, Parlamentul României a decis ca ziua de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România, să fie declarată Sărbătoare Națională.

FOTO: cunoastelumea.ro

115 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 3 =