Caută
Close this search box.

Visul de a călători, devenit realitate

Experienţele legate de călătorii rămân mult timp în tezaurul memoriei, mai ales dacă ele sunt făcute după cum îţi dictează inima. Iată, în sfârşit, ai şansa să ajungi unde ai dorit, să vezi locuri doar închipuite până acum, să respiri aerul altor civilizaţii.
Făcute în zone necunoscute din ţară, ori peste graniţele din ce în ce mai permisive, bani să fie în card, că restul se mai rezolvă, călătoriile ţin de un miraj aparte, de care nu te mai saturi să îl guşti în fiecare clipă.
Ziarista Ana – Maria Voinea a avut privilegiul de a face călătorii în alte ţări. Şi nu oricare, ele au fost alese după criterii clare.
Pelerin la Istanbul, ori în Italia, la Giulgiul expus la Torino, apoi la Verona, Milano, Pisa, Siena, Roma, Florenţa,  Veneţia, cu paşii pierduţi pe tărâmuri din Austria, cu emoţie mare în tărâmurile biblice din Israel, sau în contact direct cu marile civilizaţii din Grecia sau Egipt, autorul a făcut note zilnice, a notat aproape tot, până la cele mai mici amănunte, în dorinţa de a cuprinde între coperţile unei cărţi toate aceste trăiri.
Ana-Maria Voinea a reuşit să facă acest lucru, iar acum volumul intitulat ”Din jurnalul de călătorie al ziaristului” poate să fie răsfoit în linişte, ascultând muzica preferată.
Apoi, poţi să o urmăreşti pe autoare cu gândul, încercând să cuprindă cât mai mult din spiritul locului de pe fiecare meridian.
Este momentul să vă fac o mărturisire. O cunosc de mult timp pe Ana – Maria Voinea, am urmărit cu interes cariera sa în meseria de gazetar, dar apoi şi în cea de autor de carte. A scos multe volume din jurnalul său zilnic, din experienţele sale spirituale, care o duc cu forţa gândului foarte departe.
Fie că a scris despre realităţi din Bucureşti, ori din alte părţi ale României – aici depun mărturie că a bătut judeţele temeinic şi cu mare folos – fie că paşii au condus-o peste hotare, Ana – Maria Voinea rămâne mereu un autor care se citeşte cu plăcere. Paginile ei sunt tot atâtea porţi spre lumi ce aşteaptă să fie descoperite de sufletele însetate de adevăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri