Caută
Close this search box.

„Noua” FCSB învinge Dinamo cu 2-1 într-un meci nebun

La primul meci sub noua titulatură, FCSB (fosta FC Steaua) a învins eterna rivală Dinamo cu 2-1 (1-0).
Partida a fost una cu adevărat nebună, desfășurată într-o atmosferă tensionată, cu numeroase faulturi și busculade, cu înjurături și atacuri violente om la om, precum și cu două eliminări din teren (căte una la fiecare echipă), cu ratări monumentale la ambele porți, cu întreruperi ale jocului din cauza intrarii suporterilor în teren (!) și, finalmente, cu o bară ”monumentală” a dinamovistului Rivaldinho în ultimele secunde ale prelungirilor, care a spulberat definitiv visul de egalare al băieților lui Cosmin Contra ! Dar au fost și alte momente cât se poate de încordate: Peluza Cătălin Hâldan a scandat lozinci xenofobe la adresa arbitrului Kovacs Istvan (urât gest, dar și sancționabil!), aceiași fani dinamoviști au intrat de două pe gazon (oare ce fac acolo stewarzii?), s-a aruncat în teren cu diverse obiecte, inclusiv bucâți de scaune și multe altele. Pe ansamblu, un rezultat de egalitate ar fi fost probabil mai echitabil, dar cum fotbalul se joacă pe goluri, statistica va consemna victoria foștilor steliști, ai căror suporteri par a fi tot mai divizați în grupările pro și contra Becali. mai ales că au afișat numeroase bannere și logo-uri tot cu vechiul nume, Steaua, pe care roș-albaștrii nu îl mai pot folosi oficial.
Așadar, extrem de grea misiune pentru cei doi observatori de joc, mai ales pentru foarte tânărul jurist Constantin Stătescu de la Liga Profesionistă, nepotul unui fost celebru ministru al justiției, profesor universitar și autor de tratate, care purta același nume… Dincolo de toate acestea, să consemnăm că FCSB-ul lui Gigi Becali a egalat acum, la puncte, 30, Viitorul lui Gică Hagi, în fruntea clasamentului Play off al Ligii I. De partea celalată, Dinamo a rămas cu 23 de puncte și s-a înfundat la coada clasamentului Play off, visul cuceririi titlului îndepărtându-se tot mai mult de echipa mutată, cu câțiva ani în urmă, din Șoseaua Ștefan cel Mare la Hotelul RIN din Vitan.
Marcatori: Alibec (min.10) și Boldrin (75) pentru Steaua, Nemec (57) pentru Dinamo. În Play off : Viitorul și Steaua conduc cu câte 30 p, urmate îndeaproape de CFR Cluj (28), CSU Craiova (24), Astra și Dinamo cu câte 23 de puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri