Caută
Close this search box.

Remus Azoiţei, din nou pe scena Ateneului

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, dirijată de Camil Marinescu, va interpreta  joi şi vineri, de la ora 19:00, la Sala Mare a Ateneului Român, Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski, solist Remus Azoiţei, şi Simfonia nr. 5 de Adrian Iorgulescu.

Prima versiune a Concertului pentru vioară şi orchestră , una dintre cele mai populare lucrări ale lui Ceaikovski, a fost schiţată la începutul anului 1878. În finalul briliant al concertului tripartit, se remarcă pregnantul caracter popular rus.

Solistul Remus Azoiţei, singurul român angajat vreodată de Academia Regală de Muzică din Londra, revine în fiecare an, în luna aprilie,  pe scena Ateneului Român. „Vin cu drag să cânt la Ateneu. În aprilie, este vacanţă de Paşte la Royal Academy of Music din Londra. Casa mea e la Londra, însă rămân un produs bicultural. Rădăcinile mele rămân tot româneşti“ ne-a  declarat violonistul. Remus Azoiţei cântă pe o vioară Niccolo Gagliano, creată în 1740, se arată într-un comunicat de presă al Filarmonicii „George Enescu” remis MagnaNews.

Despre partea a doua a programului din acestă săptămână, compozitorul Adrian Iorgulescu informează: „Am terminat Simfonia a V-a în vara lui 2016, după un travaliu de circa un an, marcat de întreruperi şi revizuiri parţiale. Având grosso-modo trei părţi relativ delimitate, cu o sinteză selectiv recapitulativă la final, lucrarea se execută fără pauze şi conturează un arc dramaturgic larg și dens. Nu conţine rupturi interioare notabile, nici contraste intense în plan constructiv, dinamic, agogic, orchestral, ori expresiv“.

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri