Caută
Close this search box.

Directorii de teatre și de instituții culturale au primit note de la ”profesorii” Municipalității

 

Regizorul Gelu Colceag, managerul Teatrului Mic, și actorul George Mihăiță, managerul Teatrului de Comedie, sunt cei mai buni manageri de instituție culturală din București, potrivit evaluării anuale a Primăriei Generale a Municipiului.

În urma evaluărilor anuale a managementului instituțiilor publice de cultură de interes local, a căror rezultate au fost publicate pe site-ul primăriei în urmă cu două zile, reiese că au fost luate la control atât așezămintele culturale (muzee, școală de artă, casă de cultură etc.) cât și instituțiile publice de spectacol (teatre). Este vorba despre 16 instituții: Biblioteca Metropolitană București, Casa de Cultură Fr. Schiller, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național al Literaturii Române, Școala de Artă București, Universitatea Populară I.I. Dalles, Opera Comică pentru Copii, Teatrul de Comedie, Teatrul Excelsior, Teatrul Masca, Teatrul Metropolis, Teatrul Mic, Teatrul Odeon, Teatrul C-tin Tănase, Teatrul Țăndărică și Teatrul Bulandra.

 

Regizorul Gelu Colceag (foto), managerul Teatrului Mic, și actorul George Mihăiță, managerul Teatrului de Comedie conduc detașat în topul managementului instituțiilor publice de spectacol cu nota 9.77, respectiv nota 9.75. Aceștia sunt urmați de George Ivașcu la doar câteva sutimi diferență, nota la evaluare fiind 9.71.

În topul managementului cultural, la așezămintele culturale conduce directorul Muzeul Municipiului București, Adrian Majuru, cu nota 9.63. Printre obiectivele culturale importante consolidate și restaurate prin Programul Operațional Sectorial (POR), despre care acesta vorbeste în Raportul de activitate al anului 2016, se număra Arcul de Triumf, Observatorul Astronomic, Casa Filipescu Cesionau și Muzeul de Artă Apuseană Minovici.

Cea mai slabă notă a fost acordată Universității Populare ”Ioan I. Dalles” și managerului său, actorul Gabriel Fătu, evaluarea fiind cotată cu 7,31. Dar pentru că nu este sub barem, recomandarea Municipalității este aceeși ca și a fruntașilor, respectiv: ”Se recomandă continuarea managementului în baza Contaactului de management încheiat”.

Nici Alexandru Arșinel nu stă mai bine față de colegii săi care fac spectacole. Nota obținută, 8.75, nu este direct proporțională cu popularitatea de care se bucură în rândul publicului bucureștean. Se pare că “despărțirea” de Stela Popescu, care are acum propriul teatru, nu i-a adus succesul dorit în management.

Biblioteca Metropolitană București/9.50,

Casa de Cultura Fr. Schiller/9.48,

Muzeul Municipiului București/9.63,

Muzeul Național al Literaturii Române/9.59,

Scoala de Arta Bucuresti/8.86,

Universitatea Populara I.I. Dalles/7.31,

Opera Comica pentru Copii/9.34,

Teatrul de Comedie/9.75,

Teatrul Excelsior/9.31/Gazdaru Adrian,

Teatrul Masca/, 9,21

Teatrul Metropolis/9.71,

Teatrul Mic/9.77 George Colceag,

Teatrul Odeon/9.23,

Teatrul C-tin Tănase/8.95,

Teatrul Țăndărică/9.39,

Teatrul Bulandra/9.56

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri