Caută
Close this search box.

Ford face angajări la Craiova: aproape 1000 de posturi disponibile

Constructorul american de automobile Ford a anunţat că va recruta la Craiova aproape o mie de noi angajaţi, pregătindu-se de producţia viitoarei generaţii a SUV-ului de clasă mică EcoSport.

Ford România a început procesul de recrutare a 976 de operatori de bază şi calificaţi pentru a începe, din toamnă producţia, la Craiova, a viitoarei generaţii a SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport.

În prezent, în fabrica de automobile de la Craiova lucrează 2.715 persoane, anunţă reprezentanţii Ford România, într-un comunicat de presă.

“Ne bucurăm să putem anunţa astăzi că adăugăm aproape 1.000 de noi locuri de muncă la uzina de producţie de ultimă generaţie pe care o deţinem la Craiova, aducând astfel numărul total de angajaţi la peste 3.650”, arată John Oldham, preşedintele Ford România, adăugând că “noile posturi merg în paralel cu transformarea uzinei, operaţiune care a debutat în cursul iernii trecute cu scopul de a sprijini producţia viitorului Ford EcoSport”.

Angajările vor fi făcute prin intermediul unei agenţii de recrutare de personal.

“Procesul de selecţie a noilor angajaţi a început în luna aprilie şi se va derula până la finalul lunii iulie. Din luna august, ne vom bucura sa-i putem primi deja pe noii noştri angajaţi, iar aceştia vor începe un program de formare specific pentru a înţelege Sistemul Global de Producţie Ford, precum şi rolurile pe care le vor avea în pregătirea lansării viitorului EcoSport”, arată, de asemenea, directorul departamentului de resurse umane al Ford România, Marina Babară.

Reprezentanţii Ford România adaugă că trei zone-cheie ale Uzinei de Asamblare a Vehiculelor din Craiova au fost semnificativ îmbunătăţite, iar 220 de roboţi noi vor creşte eficienţa şi calitatea în secţiile de Vopsitorie, Montaj General şi Caroserie.

Din 2008, anul achiziţiei uzinei din Craiova, compania americană a investit peste 1,2 miliarde de euro în operaţiunile de producţie pe care le deţine în România.

În fabrica din Craiova sunt produse în acest moment atât polivalentul Ford B-MAX, cât şi motorul 1.0 EcoBoost, singurul motor care a reuşit să câştige premiul Motorul Internaţional al Anului (International Engine of the Year) pentru trei ani consecutivi.

“Ford va analiza în continuare oportunităţile de a construi noi produse la Craiova pentru a folosi în întregime capacitatea de producţie şi tehnologia existentă, în timp ce derulează discuţii productive cu Guvernul României în vederea îmbunătăţirii infrastructurii şi a logisticii pentru a menţine competitivitatea globală a uzinei Ford Craiova”, spun reprezentanţii Ford România.

Versiunea EcoSport produsă la Craiova va fi vândută în toată Europa, cu excepţia Rusiei.

Potrivit Ford România, anul trecut, vânzările de SUV-uri au crescut în Europa cu mai mult de 30%, în timp ce vânzările modelului EcoSport au urcat cu mai mult de 40% şi vor continua pe un trend crescător pe parcursul anului 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri