Caută
Close this search box.

Descoperire importantă: creierul produce fructoză

Diabetul zaharat a ajuns o problemă de sănătate publică, astfel că tot mai multi oameni se confruntă cu această afecțiune. Fructoza este un zahăr simplu, de obicei găsit în fructe, legume, miere si dulciuri. Cercetătorii de la Universitatea Yale au descoperit că fructoza poate fi produsă şi de creier, scrie site-ul Descoperă.ro.

Oamenii de știință au folosit o tehnologie de scanare pentru a măsura nivelurile de glucoză şi fructoză în creierele a opt participanţi sănătoşi. Unii din cei mai buni savanți au observat că, după 20 de minute de la infuzia de glucoză, a existat o creştere a nivelului de fructoză într-un ritm mai alert decât cel din sânge. De asemenea, participanţii cu nivelurile cele mai mari de glucoză aveau şi niveluri ridicate de fructoză.

Aceasta este prima dovadă conform căreia creierul preia excesul de glucoză şi îl transformă. Așadar pentru a avea un o viața cât mai sănătoasă, ar trebui sa evitam stresul, mâncarea nesănătoasă, sa facem multă mișcare si sa ne preocupe mai mult calitatea vieții personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri