Caută
Close this search box.

Facebook l-a lansat pe ”M”, propriul asistent vocal

 

Rețeaua de socializare Facebook și-a lansat joi propriul său asistent vocal, numit „M”, pentru utilizatorii aplicației sale Messenger, dezvoltându-și astfel prezența în sectorul inteligenței artificiale, relatează AFP.

„M” va apărea în fereastra de dialog a aplicației și va sugera utilizatorului „acțiuni utile”, a anunțat Facebook pe un blog.

Această primă etapă ar urma să ducă la o utilizare mai largă a asistentului vocal, ceea ce va permite Facebook să facă concurență unor produse similare ale lui Google, Apple, Amazon, Microsoft sau Samsung, care tocmai a lansat asistentul vocal „Bixby”.

„Aducem puterea tehnologiei inteligenței artificiale a lui M pentru a ameliora Messenger și a-l face mai agreabil, mai personalizat și mai ușor de utilizat”, au precizat Laurent Landowski și Kemal El Moujahid, doi responsabili ai Facebook, în această notă de pe blog.

Facebook, care deține propriul său laborator de cercetare în domeniul inteligenței artificiale, a anunțat dezvoltarea lui „M” în 2015 sub formă de experiment. Aplicarea sa la Messenger este o nouă etapă în utilizarea sa.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a devoltat deja pentru locuința sa un asistent vocal numit „Jarvis”.

Produsele concurente sunt, pe lângă „Bixby” de la Samsung, Siri la Apple, Alexa la Amazon, Assistant la Google și Cortana la Microsoft.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri