Caută
Close this search box.

Guvernul SUA, dat în judecată de compania Twitter

Guvernul Statelor Unite ale Americii a fost dat în judecată de compania Twitter deoarece autoritățile americane au solicitat divulgarea identității unui utilizator care a criticat politica imigrprii, promovată de preşedintele Donald Trump, relatează BBC.

Decizia pe care conducerea rețelei de socializare a luat-o vine în contextul în care această cerință a guvernului american încalcă dreptul la libera exprimare.

Contul de pe care au fost publicate critici la adresa președintelui american ar fi administrat de angajați federali de la Serviciul de Imigrare și Naturalizare al SUA. Twitter a cerut unei instanţe să blocheze cererea administraţiei Trump, susţinând că ar afecta libertatea de exprimare.

„Dreptul la liberă exprimare permite utilizatorilor Twitter şi companiei în sine, în conformitate cu primul amendament al Constituţiei Statelor Unite să disemineze un discurs politic anonim sau sub un pseudonim”, a argumentat conducerea Twitter.

Compania a adăugat că guvernul american nu poate obliga Twitter să dezvăluie informaţii în privinţa identităţii utilizatorilor fără a demonstra că a fost comisă o infracţiune penală sau civilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri