Caută
Close this search box.

Societățile Gabrielei Firea, atacate în instanță de USR

Partidul Uniunea Salvați România (USR) a atacat în instanță societățile comerciale înființate ilegal de primarul Gabriela Firea și consilierii PSD+ ALDE, în ședința de consiliu din 29 martie 2017.

USR a demarat aceste proceduri de anulare în instanță a societăților comerciale respective, marți, 11 aprilie 2017, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

“Cele zece societăți comerciale dublează activitatea unor regii sau departamente ale primăriei, făcând-o și mai netransparentă pentru public și scăpându-și angajații de răspundere pentru fapte de corupție. Firmele ar urma să administreze domenii importante precum: spitalele, managementul traficului, parcările, consolidarea clădirilor, parcurile și grădinile, reabilitarea străzilor sau dezvoltarea urbană.

Primarul Gabriela Firea a refuzat sistematic să explice necesitatea înființării acestor societăți sau ce se va întâmpla cu acele servicii deja existente ale primăriei care fac managementul spitalelor, al traficului, administrează parcuri sau străzi etc. Primarul nu spune, de asemenea, ce necesar de investiții presupune înființarea acestor firme (în afara unui capital social de 120.000 de lei/bucată, sumă scoasă din pix) și nici ce se va întâmpla cu angajații primăriei dacă-și vor pierde locurile de muncă sau nu în aceste zece scenarii SF”, se arată în comunicatul de presă al USR.

Potrivit sursei citate, înființarea acestor societăți s-a desfășurat într-o manieră opacă și neprofesionistă, conducerea partidului considerând că „și votarea lor în consiliu s-a făcut ilegal, întrucât conform legii aveau nevoie de votul a două treimi dintre consilieri și au obținut numai o majoritate simplă.”

Conform Legii contenciosului administrativ 554/2004, acțiunea în instanță este precedată de etapa obligatorie a plângerii preliminare, act ce a fost adresat primarului, Consiliului General și Prefectului Capitalei. În termen de 30 de zile urmează introducerea acțiunii în instanță.

„Aceasta este singura armă la îndemâna consilierilor USR, în condițiile în care în ciuda opoziției clare făcută în ședința de consiliu, PSD și ALDE au refuzat să respecte legea. Mai mult, în ședința de azi, 11 aprilie, pe ordinea de zi a ședinței de consiliu figurează înființarea altor zece societăți, care ar urma să se ocupe de administrarea unor terenuri de sport, de afaceri imobiliare, de publicitate, de pază, iluminat public, întreținere de spații verzi, salubrizare și chiar dispecerizare RATB.

În numai două săptămâni primarul Gabriela Firea propune, iar consilierii PSD+ALDE dispun înființarea a 20 de firme care ar trage pe o linie paralelă și ilegală aproape întreaga activitate a primăriei”, mai informează membrii USR în comunicatul de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri