Caută
Close this search box.

Americanii trimit avioane F-35 în ţări NATO din Europa, în contextul tensiunilor cu Rusia

Statele Unite au anunţat, vineri seară, că vor trimite avioane militare de tip F-35 în ţări europene membre NATO, pentru misiuni de antrenament de rutină, care intervin însă în contextul tensiunilor cu Rusia după atacul american în Siria.

„Forţele Aeriene vor trimite zilele următoare un număr redus de avioane de vânătoare F-35A Lightning II în Europa, în cadrul unei misiuni de antrenament care era programată de mult timp”, informează Departamentul american al Apărării într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

„Avioanele urmează să participe la antrenamente alături de alte aeronave americane sau ale altor ţări europene membre NATO, în cadrul Iniţiativei Europene de Reasigurare”, precizează Pentagonul, fără a dezvălui în ce ţări vor ajunge aparatele de vânătoare, potrivit Mediafax.

Iniţiativa Europeană de Reasigurare (European Reassurance Initiative) include Operaţiunea Determinare Atlantică (Atlantic Resolve), care constă în măsuri de reacţie la presupusele ingerinţe ruse în conflictul din estul Ucrainei.

Exerciţiul militar la care vor participa avioanele F-35 intervine în contextul amplificării tensiunilor între SUA şi NATO, pe de o parte, şi Rusia, pe de alta, după atacul american care a vizat pe 7 aprilie o bază a armatei siriene.

Un răspuns

  1. După ce AMERICANII au lansat în Afganistan „mama tuturor bombelor”, RUȘII se laudă cu „tatăl tuturor bombelor”:
    „Ascolta il tuo cuore se batte,
    Guarda dove corri e fermati,
    Ascolta il dolore del mondo;
    Siamo persi per la via,
    Orfani di vite,
    Macchine de guerra,
    MA PERCHE?”(A. BOCELLI)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri