Caută
Close this search box.

Turcia: Erdogan revendică victoria. Populația a votat pentru sistemul prezidențial

UPDATE – Rezultate finale la referendumul din Turcia: Peste 51% dintre turci au votat pentru modificările constituţionale care sporesc puterile preşedintelui. Prezenţa la urne a fost de 86%. Rezultatul, confirmat de Comisia Electorală

Peste 51% dintre turci au votat în favoarea modificărilor constituţionale în vederea înlocuirii sistemului parlamentar cu cel prezidenţial, desfiinţarea funcţiei de premier şi acordarea unor puteri vaste preşedintelui, la referendumul de duminică, arată rezultatele parţiale după numărarea a peste 98% din voturi. Prezenţa la urne a fost de 86%. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a revendicat victoria în referendumul de extindere a prerogativelor sale, însă opoziţia contestă rezultatul, scrie Hurriyet, citat de News.ro.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a revendicat duminică seară victoria în referendumul de extindere a prerogativelor sale, însă opoziţia contestă rezultatul, scrie Hurriyet.

Partidul pro-kurd HDP, de opoziţie, a anunţat pe Twitter că va contesta două treimi dintre voturile de la referendumul de duminică, indiferent de rezultat, relatează Hurriyet.

Un răspuns

  1. EXACT cum am spus de mii de ori(inclusiv in cartea”Religia, dusmanul credintei.Religiile, parintii urii”-1993-1994), cei mai multi pres.edinti(in special din tari fals-democratice) doresc (dar nu o spun) si reusesc sa devina monarhi neancoronati, insa cu puteri chiar mai mari(chiar cu mult mai mari) ca puterea actualilior Monarhi. In principiu, orice tara va fi mai bine daca are o conducere(la varf***) constanta si uniforma pe decade, deci Monarhia este idealul ecuatiei.In cazul Turciei, lucrurile doar par a fo corecte, dimpotriva , nu sunt, modul prin care s-a ajuns la aceasta situatie este defectuos si prevesteste grave tulburari interne si regionale. In cazul Romaniei, chiar o lovitura de stat(pentru reistaurarea Monarhiei), ar fi corecta, pentru ca republica romana este -pur si simpu- ilegala…Si abia dupa 6 luni pana la un an(si nu dupa o decada, cum ar fi correct) , populatia se poate exprima in cea ce doreste, Monarhie sau republica, si cer acest minim de timp, tocmai pentru ca sunt TOTAL confident ca Monarhia romaneasca cu aport Englez, va scoate tara din impas in mai putin de 6 luni si o va transforma in Pamantul Fagaduintei in mai putin de un an…(***vezi cazul Rusiei, daca Putin nu ar fi avut inspiratia, geniul si perseverenta sa joace-in acesti peste 25 ani- rolul Monarhului (chiar si din umbra) Rusia ar fi fost dezintegrata, iar regiunea respectiva(poate chiar mapamondul) puternic bulversate, inclusiv razboaie…De acea inca pledez pentru o Rusie tarista, cu Putin prim Nou Tzar.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri