Caută
Close this search box.

Cozi uriaşe la vama cu Ungaria: oamenii aşteaptă până la două ore pentru controlul documentelor

Mii de români care lucrează în străinătate şi au venit în România pentru a sărbători Paştele au început să se întoarcă în ţările în care s-au stabilit. În punctele de frontieră de la Nădac II şi Cenad este aglomeraţie, aşteptându-se chiar şi două ore pentru controlul documentelor.

La aproape toate punctele control de la frontiera cu Ungaria este aglomeraţie, luni la prânz, când mii de români au ajuns la ieşirea din ţară.

Majoritatea sunt muncitori stabiliţi în străinătate şi care au venit pentru a petrece Paştele alături de familii, însă sunt şi persoane care pleacă în excursii de o zi în Ungaria.

La Nădlac II, timpii de aşteptare, potrivit aplicaţiei de pe site-u Poliţiei de Frontieră, ajung până la 90 de minute, însă unii şoferi au spus că au aşteptat chiar şi două ore.

Aplicaţia mai arată că la Cenad, în judeţul Timiş, se aşteaptă 120 de minute, iar la Salonta, Borş şi Săcuieni oamenii sunt nevoiţi să stea la coadă 30 de minute.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, citat de News.ro, pe sensul de ieşire din ţară au fost deschise nouă artere la Nădlac II. Se va putea lucra la această capacitate până la ora 23.00, când va fi ridicată interdicţia impusă de Ungaria pentru circulaţia automarfarelor, astfel că două artere vor fi rezervate transportului de mărfuri.

”Personalul a fost suplimentat în toate punctele de frontieră. Pentru că la Nădlac II se aşteaptă mult, le recomandăm şoferilor să se îndrepte spre Nădlac I, Turnu şi Vărşand, unde nu este la fel de aglomerat”, a spus Mihaela Leş.

Vineri, ministrul de Interne, Carmen Dan, a fost în control la Nădlac II, pentru a se asigura că nu se formează cozi la intrarea în ţară în condiţiile în care veneau românii acasă de sărbători, iar verificarea documentelor se făcea pe zece artere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri