Caută
Close this search box.

Accident groaznic în Formula 4: un pilot britanic de numai 17 ani a rămas fără ambele picioare

Billy Monger, un pilot de numai 17 ani din Formula 4, care a participat în week-endul trecut la o cursă din campionatul britanic, a suferit un groaznic accident pe circuitul de la Donnington Park (Leicestershire), după ce a intrat în spatele unei alte maşini de curse, condusă de pilotul Patrik Pasma, care încetinise într-o curbă.

Extras din vehiculul său după 90 de minute, Billy Monger a fost transportat de urgenţă cu un elicopter la clinica “Queen’s Medical Centre” din Nottingham, unde medicii s-au văzut nevoiţi să-i amputeze ambele picioare de la genunchi în jos, ca urmare a ranilor grave suferite. Conform medicilor, Billy Monger a fost plasat în comă indusă, iar starea lui de sănătate este în prezent “critică, dar stabilă”.

Billy Monger se afla pentru al doilea sezon în Formula 4 şi era clasat pe locul al patrulea în clasamentul general înainte de acest oribil accident.

Familia lui Billy şi echipa JHR Deveolpments, au deschis imediat un cont pentru a strânge suma necesară acoperirii cheltuielilor medicale curente şi viitoare necesare recuperării tânărului pilot de curse.

Până în prezent, în contul deschis pentru acesta s-au strâns 354.585 lire sterline prin contribuţia a 8.929 persoane din toată lumea, impresionate de acest tragic accident.

„Mii de oameni au vizionat deja imaginile cu accidentul tragic care l-a lăsat pe Billy să lupte pentru viața lui. Din păcate, Billy a rămas cu ambele picioare amputate. Acum avem nevoie de bunătatea voastră și de sprijin pentru a-l ajuta pe Billy să aibă şansa de a lupta cu aceste leziuni care îi vor afecta masiv viaţa”, a fost declaraţia lui Steven Hunter, reprezentantul echipei JHR Developments.

Campionatul britanic de Formula 4 este o serie de curse auto low-cost, la care participă tineri șoferi finanțați ce provin din întrecerile de karting.

Cursele de Formula 4 au înlocuit din 2015 modelul britanic “Formula Ford Championship”, întrecere la care au participat de-a lungul anilor piloţi celebri de Formula 1, precum Ayrton Senna sau Jenson Button.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri