Caută
Close this search box.

România cumpără rachete PATRIOT

În cursul acestui an, Ministerul Apărării Naţionale va demara procedura de achiziţie a bateriilor de rachete tip Patriot, a sistemelor de rachete HIMARS şi a vehiculeler blindate de luptă 8×8, au declarat, azi, Florin Lazăr Vlădică – secretar de stat MApN şi generalul Nicolae Ciucă – şeful Statului Major General (SMG), la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan din judeţul Galaţi, unde a fost dislocate un detaşament rotaţional de militari americani care fac parte din Iniţiativa SUA de Reasigurare Europeană (ERI).

Potrivit şefului SMG, achiziţia sistemului de apărare antiaeriană Patriot continuă programul de îmbunătăţire a sistemului de apărare aeriană, început prin achiziţia primei escadrile de avioane F16. „Programele de înzestrare se integrează într-o concepţie integrată de dezvoltare a capabilităţilor armatei române, specific la sistemul Patriot. Se ştie că s-a reuşit achiziţia primei escadrile de avioane F16, ca atare nevoia de aranjare pe nivele şi integrat a apărării antiaeriene la nivel naţional impune de la sine demararea unui astfel de program. Sistemul Patriot se încadrează în sistemul integrat multilevel de apărare antiaeriană a spaţiului aerian al României. Sunt în analiză toate opţiunile în dezvoltarea programului, important că va fi demarat în acest an”, a declarat Nicolae Ciucă.

Tot astăzi, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan a avut loc un exerciţiu tactic cu trageri de luptă cu muniţie reală, la care au participat 350 de militari români şi americani. Evenimentul a fost supervizat de cei doi oficiali ai MApN, dar şi generalul John Gronski – locţiitorul comandantului forţelor terestre americane din Europa şi de Dean Thompson – reprezentant al ambasadei SUA la Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri