Caută
Close this search box.

Tribeca Film Festival 2017 a debutat cu un documentar despre Clive Davis

 

Festival de Film Tribeca (19 – 30 aprilie) și-a inaugurat miercuri cea de-a 16-a ediție cu un documentar despre Clive Davis, în cadrul unei ceremonii la care au fost prezente numeroase personalități ale filmului precum Robert De Niro și care a beneficiat de un recital al vedetei de jazz Aretha Franklin, relatează EFE.

Filmul ‘Clive Davis: The Soundtrack of Our Lives’, care s-a proiectat în seara inaugurării în legendarul Radio City Music Hall din New York, explorează aventura personală a celebrului producător muzical care a avut un mare impact asupra muzicii țării sale și a numeroși artiști timp de patru decenii.

Clive Davis, membru al Rock and Roll Hall of Fame, a declarat presei că documentarul este „plin de oameni unici”, astfel încât pentru el această ocazie este „memorabilă”. „New-Yorkul este onorat să-l poată revendica pe Clive Davis ca fiu al orașului. Suntem centrul artelor și individualității”, a declarat guvernatorul statului, Andew Cuomo, în intervenția sa din deschiderea festivalului.

La 15 ani de la lansarea festivalului, creat pentru a revitaliza orașul traumatizat după atentatele teroriste de la 11 septembrie de 2001, organizatorii au asigurat că cea mai mare bucurie a lor este de a vedea cum Tribeca Film Festival a devenit mai bun și găzduiește din ce în ce mai mulți artiști.

Între 19 și 30 aprilie, festivalul va prezenta diferite producții și formate care merg de la realitate virtuală și până la jocuri video, cinematografie și televiziune. „Tehnologia a schimbat modul de a prezenta poveștile, acum se pot realiza în diferite platforme, iar producțiile Tribeca au fost mereu revoluționare”, a declarat Jane Rosenthal, cofondatoare alături de Robert de Niro a festivalului. Ea a asigurat că Tribeca a fost primul festival care a proiectat un film realizat cu un telefon mobil Nokia.

La ediția din acest an vor fi proiectate scurtmetraje video postate pe rețeaua de socializare Snapchat în cadrul unui concurs care îi va avea ca membri ai juriului pe Eva Longoria, Andy Cohen, Tracee Ellis Ross, Jason Biggs și Dillon Francis.

„Lucrurile se schimbă și trebuie să ne adaptăm acestor schimbări și să profităm de ele”, a declarat la rândul său Robert De Niro. La această a 16-a ediție festivalului se marchează și 45 de ani de la lansarea filmului „Nașul”, astfel încât De Niro, unul din protagoniștii legendarului film, a fost aclamat îndelung la inaugurare.

A fost prezent la ceremonia de deschidere și saxofonistul Kenny G, unul dintre cei mai mari artiști instrumentali din lume și care a devenit cunoscut în anii 80 datorită producătorului Clive Davis, președintele casei Arista Records.

Gala de miercuri seara a beneficiat de recitaluri ale unor vedete de marcă precum Aretha Franklin, Jennifer Hudson și grupul Earth, Wind and Fire, care au cântat în onoarea legendarului producător Clive Davis.

Pe parcursul a zece zile Tribeca va găzdui proiecții, dezbateri și evenimente la care vor participa nume importante ale industriei cinematografice americane și internaționale precum Francis Ford Coppola, Al Pacino, Tom Hanks, Cate Blanchett, Alejandro Ińárritu, Dustin Hoffman sau Quentin Tarantino.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri