Caută
Close this search box.

A fost cea mai geroasă noapte de aprilie din ultimii 14 ani

Românii au trecut peste cea mai rece noapte de aprilie din ultimii 14 ani. Au fost minus 13 grade în zona montana înaltă. Jumătate din România a îngheţat bocnă, din cauza temperaturilor siberiene. Atât în centrul, cât şi estul ţării temperaturile au coborât sub zero grade Celsius, informează B1 TV. Record de temperatură la Miercurea Ciuc, unde termometrele au arătat minus 9,2 grade Celsius. La Bâlea Lac, minus 12 grade şi strat de zăpadă de doi metri.

A fost încă o noapte plină pentru echipele de intervenţie.

Zecii de mii de locuințe nu au curent electric, sute de copaci s-au frânt, iar numeroși șoferi au rămas captivi în nămeți. În toată Moldova situația este critică. În judeţul Neamţ, mai multe drumuri sunt în continuare blocate.

Peisaj de iarnă, în plină primăvară în judeţul Iaşi. Pe lângă drumul troienit, localnicii au avut de înfruntat şi un ger năprasnic. Cu greu au reuşit unii dintre şoferi să iasă din nămeţi. Alţii au rămas captivii zăpezilor.

A nins abundent la Galați, iar viscolul a lăsat în beznă nu mai puţin de 24 de localităţi. Au intervenit şenilatele, care au salvat zeci de oameni din nămeţi. Opt persoane au fost transportate de urgenţă la spital, printre care două femei însărcinate şi un copil.

De asemenea, 25 de persoane au rămas blocate cu maşinile în trafic, în apropierea localităţii Cuca, pe DN 24D.

Probleme au fost și în județul Vrancea, unde zeci de şoferi au rămas captivi nămeţilor.

Circulație ca în miez de iarnă a fost și pe autostrada Soarelui din cauza vântului puternic, dar și din cauza lapoviței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri