Caută
Close this search box.

Marian Drăgulescu, exclusivitate pentru MagnaNews: ”V-am promis, am făcut-o! Urmează săriturile!”

Înainte de a vă relata convorbirea telefonică exclusivă pe care am avut-o cu Marian Drăgulescu, haideți să vedem, pe scurt, ce înseamnă palmaresul acestui sportiv uriaș, de 1,63 m, unul dintre cei mai valoroși pe care i-a avut România vreodată, la toate sporturile. La vârsta de 36 de ani și 4 luni (s-a născut la București), Marian Drăgulescu a câștigat a 10-a medalie europeană de aur (la sol, sărituri, individual compus și pe echipe). Dar el mai are 8 medalii de aur la campionatele mondiale, plus două de argint (între care una trebuia să fie de aur) la Jocurile Olimpice, cinci de argint la ”europene” și altele două la ”mondiale”. Iată, prin urmare, un palmares pe care foarte puțini sportivi ai Lumii îl mai egalează .

Așadar, din vacarmul competiției, Marian ne-a spus, cu vocea scăzută de efort și de emoție: ”V-am promis de joi și încă din 2015, într-o emisiune TV pe care nu o pot uita, că mă voi concentra intens pe această competiție. Am făcut-o. Pentru calificările în finală am zis că am prins o zi bună, dar acum nu a mai fost doar atât. ESTE PRIMA MEA MEDALIE DE AUR LA O ASTFEL DE COMPETIȚIE, CÂȘTIGATĂ ÎN ROMÂNIA ! (sublinierea noastră, n.r.) Am simțit că nu pot pierde titlul. Oricine ar fi fost în concurs, acum aș fi câștigat. Sper din tot sufletul să mă ”țină” și duminică această stare, în finala de la sărituri, unde iarăși am concurenți numai unul și unul. Mulțumesc publicului clujean fantastic, mulțumesc tuturor românilor !” Nota lui Marian a fost 14,500. Pe locul doi a urmat rusul Dmitri Lankin (14,466), iar pe 3 s-a clasat un alt rus, Aleksandr Șatilov (14,400).

Duminică, Marian Drăgulescu va concura cu șanse mari în finala de la sărituri, la care este deocamdată vicecampion european. Cătălina Ponor și Larisa Iordache vor concura în finala de la bârnă, aparat spectaculos și foarte dificil, supranumit ”puntea suspinelor” (cu doar 10 cm lățime !) din cauza deselor căzături ale gimnastelor, nici măcar cele mai valoroase nume din întreaga istorie a acestui sport nescăpând de asftel de căzături de-a lungul cerierei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri