Caută
Close this search box.

Dor Geta Popescu, alpinista fenomen a României, a murit în avalanșa din Retezat. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

Dor Geta Popescu, fetița-minune a alpinismului românesc, a murit în avalanșa din Retezat

Dor Geta Popescu (13 ani), supranumită alpinista-fenomen a României, deținătoarea mai multor recorduri mondiale şi europene, este unul dintre copiii care au fost uciși de avalanşa din Retezat, potrivit Digi24, care citează informații venind din rândul salvamontiștilor din Hunedoara.

Ea era însoțită de un coleg, Erik Gulacsi, 12 ani, și el deținător al unor recorduri. El este cel de-al doilea copil care a decedat în avalanșa produsă sâmbătă în Retezat.

A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul morții copiilor campioni la alpinism, ucişi sâmbătă de o avalanşă în Retezat. Deocamdată este un dosar deschis „in rem”, adică se cercetează fapta și se caută eventuali vinovați.

Echipele de salvare vor urca pe munte în această dimineaţă pentru a recupera trupurile neînsufleţite ale celor doi copii alpinişti morţi în avalanşa din Retezat, Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi, sâmbătă seară fiind nevoiţi să suspende operaţiunea din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Dor Geta Popescu are în palmares opt recorduri mondiale şi unul european, ea obţinând primul record la zece ani, în 2013, când a devenit cea mai tânără alpinistă din lume care a atins Vârful Ararat (5.137 de metri).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri