Caută
Close this search box.

Jazz simfonic la Sala Radio

Dupa ce a concertat cu Big Bandul Radio, solista vocala Elena Mandru se intoarce pe scena Salii Radio, de data aceasta fiind invitata a Orchestrei de Camera Radio.

Concertul face parte din proiectul „Symphonyc meet jazz”, primul proiect din Romania  de jazz simfonic cu trio de jazz si solist vocal, initiat in 2014 chiar de Elena Mandru. Lucrarile incluse in program sunt in prima auditie si imbina cele doua stiluri  – clasic si jazz – intr-o forma originala.

Sampo Kasurinen:Blue Flower
Visa Oscar: Little Equilibrist
Borderline
Sampo Kasurinen: Life Is But A Dream
Alice
Tuomas J. Turunen: Between a Smile and a Tear
Artturi Rönkä: Beyond Time
Tuomas J. Turunen: Swan
Alex Simu: O inima
Elena Mîndru: Evening in Romania

Elena Mandru este una dintre cele mai valoroase soliste de jazz din Romania. In prezent este doctorand in Finlanda, la Sibelius Academy’s Jazz Department in Helsinki. Alaturi de colegii ei finlandezi, Anssi Tirkkonen – percuție, Tuomas Juhani Turunen –  pianist și compozitor – si brasoveanul Michael Acker – contrabass prezinta partea de jazz a serii intr-o inedita abordare orchestrala asigurata de Orchestra de camera Radio.

La pupitru dirijoral este (si de aceasta data!) o inedita aparitie a Maestrei Mihaela Cesa-Goje, o satmareanca plina de pasiune, sensibilitate si expresivitate care a intrat intr-o profesie destinata barbatilor. In 2009 este desemnata castigatoarea programului „Taki Concordia Conducting Fellowship”, ocazie cu care debuteaza la pupitrul orchestrelor Baltimore Symphony, Colorado Symphony, Florida Orchestra. Este castigatoarea rogramului „Woman Conductor Grant” din partea „League of American Orchestras” in 2010 si 2011 si in prezent este lector la Academia de Muzica Gh Dima din Cluj, facultate pe care a absolvit-o.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri