Caută
Close this search box.

Președintele Chinei lansează un apel la „reținere” şi linişte în peninsulă

Xi Jinping

 

Președintele chinez, Xi Jinping, a lansat luni un apel la „reținere” în ceea ce privește Coreea de Nord într-o discuție telefonică cu omologul său american Donald Trump, cu câteva zile înainte de preconizata sosire a unui portavion al Marinei SUA în largul peninsulei coreene, relatează AFP.

China „speră ca toate părțile să dea dovadă de reținere și să se abțină de la orice acțiune de natură să amplifice tensiunile în peninsulă”, a declarat Xi, potrivit televiziunii publice CCTV.

În același timp, informează DPA, Donald Trump a abordat problema Coreii de Nord și în cadrul convorbiri telefonice purtate luni cu premierul Japoniei, Shinzo Abe, cei doi convenind să continue să preseze Coreea de Nord cu scopul de a reduce tensiunea din regiune. „Am convenit să cerem Coreii de Nord” să se abțină, a spus Abe, indicând că problemele nucleare și de rachete ale Coreii de Nord reprezintă o gravă amenințare la securitate nu doar pentru Japonia, ci și pentru întreaga comunitate internațională.

Această convorbire telefonică dintre Trump și Abe, care a durat 30 de minute, intervine pe fondul îngrijorărilor comunității internaționale că RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) ar putea proceda marți la un nou test nuclear sau balistic cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la înființarea armatei sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri