Caută
Close this search box.

”Alcoolul inteligent” poate preveni boala Alzheimer, accidentele vasculare și diabetul

În perioada 19 -20 aprilie a avut loc la Bruxelles a opta ediție a Simpozionului ”Berea și sănătatea”, sub patronajul Institutului Regal de Științe Naturale. Medicii, geneticienii, chimiștii și nutriționiștii – din peste 10 țări, printre care și România – prezenți la simpozion au făcut publice rezultatele a peste zece ani de studii în privința relației dintre sănătate și consumul de alcool, în special bere.

Concluzia generală: consumul de alcool este mai bun pentru sănătatea omului decât abstinanța la alcool, dacă este un consum ”inteligent”.

Astfel, prof. Maria Jose Gonzalez Munoz (Spania) a arătat că alcoolul, consumat în anumite cantități, previne boala Alzheimer pentru că stimulează metabolismul aluminiului, elementul care se face vinovat de apariția acestei boli.

Pof. Dr. J. Maugham, (Regatul Unit) a subliniat efectele speciale pe care o anumită cantitate de bere le are în rehidratarea organismului după un efort prelungit.

Pofersor Kjeld Hermansen (Danemarca) a susținut că un anumit tip de consum de alcool poate preveni apariția… diabetului și a bolilor cardiovasculare.

Dr. Luc Djousse (Statele Unite) a prezentat studii genetice privind inflineța consumului de alcool la niveluol intim al celulelor umane. Conform geneticianului Djousse, consumul limitat de alcool este de preferat abstienței totale la alcool pentru sănătatea organismului.

Vegetarienii trebuie să aibă grijă la alcool

Un jurnalist spaniol i-a întrebat pe specialiști dacă simpozionul a fost plătit de producătorii de alcool. Dr. Luc Djousse (SUA) a răspuns: ”Am înțeles întrebarea. Credeți că la nivelul nostru ne permitem să ne riscăm carierele științifice pentru un producător de alcool?”

O constatare experimentală foarte interesantă a venit din partea prof Giovanni De Gaetano (Italia), care a arătat că un consum combinat de alcool și legume este nociv organismului. Întrebat despre motivul acestui fenomen, profesorul italian a răspuns că nu se știe care este cauza, cercetările sunt încă în fază incipientă. Concluzia: vegetarienii trebuie să aibă grijă la alcool.

În fine, consumul optim, în cazul berii: 660 ml/zi băbat, 330 ml/femeie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri