Caută
Close this search box.

Google omagiază parcursul sondei Cassini, înaintea marelui final al misiunii

 

Google aduce un omagiu printr-un Doodle: Nava spatiala Cassini ajunge intre planeta Saturn și inelele sale.

Google a creat un nou Doodle, în care avertizează planeta Saturn: ”Saturn, pregătește-te! Astăzi, nava spațiala Cassini începe o serie de întâlniri între Saturn și inelele tale”.

Prin Doodle-ul creat de Nate Swinehart, Google spune că ”Pătrunzând în această frontieră fascinantă, Cassini îi va ajuta pe oamenii de știință să afle mai multe despre originile, masa și vârsta inelelor lui Saturn, precum și misterele interiorului gigantului de gaze”.

Cassini-Huygens este o navă spațială/sondă spațială robotizată lansată împreună de NASA, ESA și ASI care studiază în prezent planeta Saturn și sateliții săi naturali.

Nava, proiectată de NASA, a fost denumită după astronomul italiano-francez Giovanni Domenico Cassini.

Agenția Spațială Europeană a realizat sonda spatială Huygens, numit după astronomul, matematicianul și fizicianul olandez Christiaan Huygens.

Sonda spatiala Cassini a fost lansat în întregime pe 15 octombrie 1997, și după o lungă călătorie interplanetară, a intrat pe orbită în jurul lui Saturn pe 1 iulie 2004.

Văzut printre inelele lui Saturn, Pământul pare a fi doar un corp ceresc minuscul, Sonda Cassini analizează planeta Saturn încă din 2004, aceasta aflându-se la peste 1,35 miliarde de kilometri de Pământ.

Inelele lui Saturn sunt formate din particule de gheaţă şi reziduuri de până la un metru lăţime. Inele lui Saturn prezente în imagine sunt cele exterioare, iar printre acestea poate fi observat Pământul şi Luna.

Agenţia spaţială a publicat imaginea ce marchează sfârşitul misiunii sondei Cassini. Sonda a orbitat în jurul planetei în ultimi 13 ani, realizând descoperiri impresionante despre Saturn, cât şi despre Lunile sale.

Pe 26 aprilie, sonda va începe ascensiunea către interiorul planetei, iar pe 15 septembrie Cassini va intra în atmosfera lui Saturn, transmiţând informaţii cruciale către Pământ, înainte de a se dezintegra.

 

Foto Credit: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri