Caută
Close this search box.

Râșnov. Steaguri în bernă, în ziua înmormântării alpinistei Dor Geta Popescu

Steagurile sunt coborâte în bernă miercuri, la Râșnov, în ziua înmormântării alpinistei Dor Geta Popescu, care a decedat sâmbătă, în Masivul Retezat, fiind surprinsă de o avalanșă.

„Toate steagurile de pe instituțiile publice vor fi coborâte miercuri, în bernă, în memoria alpinistei Dor Geta Popescu. De asemenea, toate manifestările publice programate a se desfășura astăzi vor fi anulate, potrivit hotărârii ședinței Consiliului Local Râșnov, care s-a desfășurat luni seara”, a declarat, pentru Agerpres, viceprimarul orașului, Liviu Butnariu.

Sursa citată a precizat că titlul de Cetățean de Onoare al orașului Râșnov va fi acordat după perioada de doliu de 40 de zile.

Sicriul cu corpul neînsuflețit a fost depus, luni seara, la capela Bisericii „Sf. Nicolae” din Râșnov, urmând ca miercuri, începând cu ora 14,00 să aibă loc înmormântarea la cimitirul din oraș.

Dor Geta Popescu (14 ani) a decedat sâmbătă într-o avalanșă produsă în Masivul Retezat, unde se afla într-un grup de șapte persoane. În aceeași avalanșă a murit și Erik Gulacsi (12 ani).

Trupul neînsuflețit al lui Erik a fost dus la Crematoriul din Cluj pentru a fi incinerat. Potrivit unui mesaj al mamei acestuia, cenușa va fi dusă în vârful muntelui, pentru ca Erik să fie în continuare în locul pe care l-a iubit cel mai mult.

“Erik s-a stins făcând ceea ce-i plăcea cel mai mult. Erik s-a stins pe muntele pe care-l iubea cel mai mult. Tot ce dorim este să ne respectaţi decizia pe care noi trei am luat-o. De a-i dărui posibilitatea să rămână la înălţime pentru totdeauna. Posibilitatea ca fiecare părticică a sa să zboare lin pe deasupra munţilor”, este mesajul mamei lui Erik Gulacsi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri