Caută
Close this search box.

Sute de persoane în faţa Primăriei Alba Iulia, pentru închirierea unui loc de parcare

 

Câteva sute de persoane aşteaptă, miercuri dimineaţa, în faţa Primăriei Alba Iulia pentru a închiria un loc de parcare, şoferii fiind nemulţumiţi că înscrierile nu se pot face online, iar în cartierul Cetate sunt mai multe maşini decât locuri disponibile.

Listele pentru un loc de parcare în Alba Iulia au fost făcute încă de sâmbătă, iar o parte dintre proprietarii de maşini au stat ore întregi în faţa Primăriei pentru că procedura de distribuire este „primul venit, primul servit”.

„În total au fost peste 600 de şoferi care aşteptau să prindă un loc de parcare pe Bulevardul 1 Decembrie sau pe strada Vasile Goldiş. Ştiu acest lucru deoarece am întocmit liste, încă de sâmbătă, iar unii făceau cu schimbul în familie şi stăteau 24 din 24 de ore”, a declarat, miercuri, unul dintre şoferii care aşteaptă în faţa Primăriei din Alba Iulia să închirieze un loc de parcare, citat de Mediafax.

În fața Primăriei s-a repetat aceeași situație și în decembrie, anul trecut, unde oamenii au fost nevoiți să stea la coadă inclusiv noaptea pentru a prinde un loc de parcare.

Oamenii glumesc între ei spunând că s-a format o astfel de coadă deoarece „primii 100 primesc câte o tigaie gratuit”, în vreme ce alţii scandează, ironic, „ziua ca hoţii”.

Şoferii susţin că în cartierul Cetate din Alba Iulia sunt mai multe maşini decât locuri de parcare, iar astfel de situaţii au loc în fiecare an pentru că nu există o procedură online de distribuire.

„Procedura de distribuire spune că primul venit e primul servit. Ştiu că unii dintre ei stau chiar de mai multe zile. România, UE, 2017. Într-o societate ideală, toată procedura aceasta s-ar fi desfăşurat online. Ştiţi cum e sentimentul ăla când vrei să faci ceva ca să ajuţi la rezolvarea unei probleme şi nu poţi? Te simţi legat de mâini. Aşa-s eu acum. Şi nu doar eu!”, a spus un alt şofer.

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au declarant că locurile de parcare pentru care se aşteaptă miercuri sunt noi şi se scot pentru prima dată spre închiriere, anterior fiind gratuite.

„În total sunt 888 de locuri, iar marţi la ora 16.00 erau peste 600 de cereri, dar vă daţi seama că numărul lor a crescut considerabil deoarece mulţi au venit după ora respectivă”, a declarat un reprezentant al Primăriei.

 

Cei care doresc să închirieze un loc de parcare plătesc pentru un an 120 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri