Caută
Close this search box.

Internet incendiat: Acuze dure de blaturi și ilegalități

Chiar dacă mulți au crezut că s-a terminat cu blaturile și aranjamentele în fotbalul românesc, majoritatea acuzelor fiind asociate cu numele foștilor conducători Sandu și Dragomir, iată că, în pofida retragerii acestora, publicul pare din ce în ce mai atent, mai dur și mai acuzator, inclusiv în mandatul noilor lideri Burleanu și Iorgulescu.

Astfel, după meciul Astra Giurgiu – Viitorul 1-2, din Play off, pe lângă comentariile specialiștilor (a se vedea Cornel Dinu și nu numai), Internetul a fost literalmente invadat de postări și mesaje dintre cele mai acuzatoare la adresa ambelor grupări, altfel cât se poate de onorabile, una fiind nici mai mult nici mai puțin decât campioana en-titre (Astra), iar cealaltă, liderul la zi al Ligii I, Viitorul . Prin urmare, expresii de genul ”aranjamente pe față”, ”blat ordinar”, ”o mizerie de fotbal”, ”nu au jucat nimic” și altele asemenea, au invadat rețelele de socializare și nu numai, după o partidă în care s-au ratat trei penalty-uri, s-au dat numeroase pase la adversar, inclusiv de un internațional reputat precum Săpunaru etc. Sigur, hoțul neprins rămâne, deocamdată, negustor cinsitit. E greu, dacă nu imposibil de dovedit fără tăgadă că avem de-a face aici cu un aranjament. Suspiciunile au fost amplificate inclusiv de faptul că în meciul din Cupa României, disputat recent, învinsa din Ligă, Astra, a câștigat fără probleme, urcând spre finala competiției, în vreme ce Viitorul este – și e și normal să fie – mult mai interesată de câștigarea campionatului, ceea ce ar reprezenta o performanță istorică pentru gruparea de la malul mării. Argumente pro și contra sunt numeroase. La fel de adevărat este că nu putem acuza echipa lui Hagi de pragmatism. Nici nu am avea dreptul acesta.

Dacă băieții celui supranumit ”Regele” vor neapărat titlul național, nimeni nu îi obligă să își ”rupă picioarele” într-un meci de cupă, mai ales în condițiile în care nici rivalii de la FC FCSB SA (formația lui Gigi becali, fostă Steaua) nu au fost tocmai niște îngerași în acest campionat, punctat de numeroase scandaluri de arbitraj, reclamații, amenințări și procese, inclusiv precum cel/cele în legătură cu numele ”Steaua”. Mai nou, conflictul a ajuns și la nivelul președintelui FR Fotbal, Răzvan Burleanu, acuzat dur de juristul Florin Talpan, de la CSA Steaua, de abuzuri și ilegalități, după ce primul a afirmat că FCSB este continuatoarea Stelei de altădată. Situația este explozivă, iar deznodamântul poate fi oricare, în favoarea oricui. Până atunci să remarcăm implicarea atentă și masivă a publicului, care nu mai vrea și nici nu mai acceptă orice fel de fotbal și de echipe în România. Și încă nici nu s-au ”dezlănțuit”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri